OM System anunță OM-5, prima cameră care renunță la logo-ul Olympus

26.10.2022
OM System anunță OM-5, prima cameră care renunță la logo-ul Olympus

Olympus a vândut divizia de camere, acesta fiind transformată în compania independentă OM System. Aceasta promite că va aduce inovație pe piața de camere mirrorless, adoptând procesarea AI, care a îmbunătățit semnificativ fotografiile și filmările pe smartphone în ultimii ani. Se pare însă că nici cea de-a doua cameră a noului brand nu va livra această promisiune, fiind mai degrabă un „refresh” al camerelor mai vechi. OM System OM-5 este o cameră pe format Micro Four Thirds cu corp compact (greutate de 366 grame), care nu aduce multe noutăți.

OM System OM-5 pare să fie un simplu refresh

Aceasta este prima cameră care renunță la logo-ul Olympus de pe partea din față, în favoarea noului SOM System. Modelul OM-1, lansat anul trecut încă păstra branding-ul Olympus.

OM SYSTEM OM-5

Totuși, îmbunătățirile sunt puține. Camera folosește cam aceleași componente de pe Olympus OM-D E-M1 Mark III, adică același senzor de 20 megapixeli pe format MFT, acelasi sistem de stabilizare in-body (IBIS) cu 6,5 stop-uri, același viewfinder OLED de 2,36 milioane de puncte și același sistem de focalizare hibrid cu 121 puncte de fază și contrast. EM-1 Mark III era o cameră foarte performantă la momentul lansării, însă în 2022, la 1.200 de dolari, noul OM System OM-5 vine cu filmare limitată la 4K la 30 de cadre pe secundă.

De altfel, nici altele nu sunt semnificativ schimbate. Avem rezistență la apă IP53, un ecran articulat, bun pentru autoportrete sau filmări de tip vlog și cam aceleași funcții software. Singurele noutăți la capitolul software ar fi posibilitatea de filmare pe format vertical, pentru social media și posibilitatea de a conecta camera la un port USB pentru a fi folosită pe post de webcam.

OM SYSTEM OM-5 back

Acest model pare să fie unul dintre cele care erau încă în dezvoltare înainte ca OM System să se despartă de compania Olympus, așa că nu a primit noutățile pe care mulți le așteptau. Modelele următoare ar putea însă deveni camere foto mult mai „inteligente”, cu sisteme avansate de procesare. Rămâne de văzut când vom primi aceste upgrade-uri promise deja de mai bine de un an.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult