Pentax K-7 – DSLR-ul video rezistent la ploaie

21.05.2009
Pentax K-7 – DSLR-ul video rezistent la ploaie

În goana după o felie din piaţa DSLR-urilor cu înregistrare video, Pentax lanseză modelul K-7, un aparat ce se situază în segmentul mainstream şi vrea să ne ofere o serie de dotări de top la un preţ mai mic decât competiţia. Creată în jurul unui senzor revizuit de 14.6 MP, dezvoltat în colaborare cu Samsung, camera dispune de un body din aliaj de magneziu, iar îmbinările sunt rezistente la ploaie. Această ultimă facilitate se regăseşte de obicei la modele high end. Pentru a oferi mai mult decât suportul video 720p al lui Nikon D90, Pentax K-7 poate înregistra video şi la rezoluţia 1536×1024 cu 30 fps. În rafală cu DSLR-ul se pot trage 40 de poziţii în format JPG la viteza de 5,4 fps.

Pentax K-7 cu body impermeabil şi înregistrare video HD

Plaja ISO disponibilă se află între 100 şi 6400, însă ce mai importantă facilitate la capitolul imagine este funcţia HDR ajustabilă separat pentru umbre şi pentru zone supraexpuse. Pentaprisma are o acoperire de 100% a cadrului, iar pentru stabilizarea imaginii este folosit sistemul Shake Reduction ce deplasează senzorului. Focalizarea se face în 11 puncte, iar ecranul LCD de 3” cu funcţie Live View are o rezoluţie foarte mare. Noua diafragmă permite un timp de expunere de 1/8000 s, iar praful de pe senzor este curăţat prin vibraţia filtrului low-pass. Body-ul impermeabil a lui Pentax K-7 ar fi fost inutil dacă nu ar fi fost lansate şi obiective mai accesibile la preţ, dar cu aceleaşi proprietăţi. Producătorul vine însă cu un 18-55mm şi tele 50-200mm ce vor fi incluse în kit-uri.

Pentax K-7 - ecran de 3" cu Live View

Pentru toată pleiada de dotări mai mult decât atrăgătoare ale lui Pentax K-7 fotografii vor trebui să scoată din buzunar 1.300 $ începând din luna iulie. Acesta este preţul doar pentru body, urmând ca el să crească pentru kit-urile cu obiective rezistente la ploaie. Probabil că Nikon şi Canon au început deja să lucreze la un răspuns la surprinzătorul K-7 de la Pentax.

Body-ul Pentax K-7 va costa 1.300 $ în iulie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News