Ricoh a lansat Pentax K-3, un aparat foto DSLR APS-C de 24 MP cu un sistem inovator de antialiasing

08.10.2013
Ricoh a lansat Pentax K-3, un aparat foto DSLR APS-C de 24 MP cu un sistem inovator de antialiasing

Ricoh, noii proprietari ai celebre mărci de aparate foto Pentax, au anunţat ieri lansarea unui nou model DSLR cu senzor APS-C de 24 MP care se remarcă, dincolo de specificaţiile bune, cu un sistem inovator de antialiasing: Pentax K-3.

Folosind aceeaşi carcasă solidă şi etanşă văzută pe modelul K-5 II care a fost lansat anul trecut, noul aparat foto de la Pentax aduce o serie de schimbări precum rezoluţia mai mare a senzorului, un sistem de focalizare cu 27 de puncte, un senzor pentru metering îmbunătăţit care are o rezoluţie de 86.000 de pixeli şi noul procesor de imagine PRIME III.

Cea mai interesantă caracteristică a noului aparat foto Pentax este însă sistemul de antialiasing. Pentax a abandonat filtrul optic low-pass, folosit de alţi producători pentru eliminarea efectului moire, în favoarea unui tehnologii care se foloseşte de mişcările microscopice ale senzorului pentru înceţoşarea foarte fină a imaginilor finale, ceea ce permite, conform declaraţilor producătorului, obţinerea aceluiaşi efect.

Deoarece aparatele foto Pentax folosesc un sistem de stabilizare pe senzor, această tehnologie este practic doar o extensie a acestuia. Acest sistem inedit de antialiasing poate fi control de către fotograf prin alegerea a două trepte de intensitate sau oprirea completă a acestuia, Ricoh afirmând însă că nivelul maxim de eficienţă a sistemului poate fi atins doar la timpi de expunere de 1/1000 sau mai mici.

Pentax K-3 oferă un ecran de 3,2” cu aspect 3:2 şi rezoluţie de 1037K pixeli, un vizor optic cu pentaprismă care oferă un nivel de mărire de 0.95x şi acoperire integrală a câmpului de vedere, bliţ încorporat, captură în rafală la 8,3 cadre pe secundă (serie de maxim 22 instantanee în cazul RAW şi 60 în cazul JPG), înregistrare video 1080i/60, două locaşuri pentru carduri SD, porturi pentru căşti şi microfon şi conectivitate USB 3.0.

Pentax K-3 va fi disponibil începând cu luna noiembrie, acesta urmând să aibă un preţ de 1299 de dolari în cazul că alegeţi doar body sau 1699 de dolari împreună cu obiectivul DA 18-135mm F3.5-5.6 WR. Aparatul va fi disponibil şi într-o versiune specială argintie cu un battery grip special, dar acesta va fi fabricat doar în 2000 de unităţi şi va avea un preţ de 1599 de dolari. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News