Sony adaugă funcția videoconferință și pe aparate foto din gama superioară

23.08.2020
Sony adaugă funcția videoconferință și pe aparate foto din gama superioară

Împins de la spate de competiție, Sony a lăsat de-o parte ambițiile de brand adresat pasionaților de fotografie, adăugând suport pentru streaming video și pe aparate foto care nu au fost neapărat intenționate pentru așa ceva.

Astfel, cei care vor să aibă cea mai bună imagine cu putință în timpul sesiunilor de videoconferință pe Zoom pot recruta aparatul Sony cu tehnologie mirrorless, DSLR, sau compactă de buzunar, în prealabil aplicând o actualizare de firmware pentru deblocarea funcționalității suplimentare.

Videoconferință pe Zoom, folosind aparate foto Sony

Element central pentru noua funcționalitate este aplicația Imaging Edge Webcam, oferită utilizatorilor de Windows 10 special pentru conectarea la PC a anumitor aparate foto compatibile, cum ar fi seria A7S din 2014, A7R IV, A6600, seria DSLR A68 din anul 2015, Sony RX100 IV și alte modele de camere compacte.

Tot ce trebuie să faci este să selectezi modelul cameră foto pe care o deții, din software-ul pus la dispoziție pentru platforma PC. Apoi, ajustezi setările camerei (în funcție de model) și o conectezi la computer folosind cablul USB. Mai departe, nu rămâne decât să pornești Zoom, WebEx sau altă aplicație de videoconferință, selectând camera Sony din lista cu dispozitivele de captură suportate.

Deși are în portofoliu unele dintre cele mai populare camere mirrorless de pe piață, Sony s-a numărat printre ultimele companii care să suporte folosirea acestora pentru streaming video, cu ajutorul unei aplicații dedicată. Însă condițiile de pandemie globală au schimbat regulile jocului, cererea pentru camere web crescând atât de mult în unele regiuni ale lumii încât producătorii s-au grăbit să livreze această funcționalitate prin intermediul oricăror dispozitive care oferă suportul hardware necesar. În situațiile cele mai fericite, upgrade-ul s-a limitat la instalarea unei aplicații pentru PC, în timp ce pentru dispozitivele care nu au prevăzut deloc această funcționalitate au fost prevăzute actualizări de firmware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult