Sony World Photography Awards 2016 a anunţat câştigătorii la categoriile Open şi Youth [GALERIE FOTO]

Sony World Photography Awards 2016 a anunţat câştigătorii la categoriile Open şi Youth [GALERIE FOTO]
Sony World Photography Awards 2016, cea mai mare competiţie de fotografie din lume, a anunţat câştigătorii competiţiilor Open şi Youth.
 
Un număr de 230.103 de fotografii din peste 186 de ţări au fost înscrise în trei categorii (Professional, Open, Youth), iar cei 10 câştigători ai categoriei Open şi cei 3 de la categoria Youth au fost selectaţi dintr-un total de 103.005 de înscrieri. Fotografiile câştigătoare din fiecare categorie au fost jurizate de un grup de experţi conduşi de Jael Marschner, fostul editor de imagine al Time Out London/Sunday Times Travel.
 
Toţi fotografii pot concura în cele 10 categorii Open, iar fotografii cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani sunt eligibili pentru cele 3 categorii Youth. Astfel, cel mai tânăr câştigător are doar 12 ani.
 
Câştigătorii sunt:
 
Competiţia Open:
 
Architecture – Filip Wolak, Polonia
 
 
Arts & Culture – Swee Choo Oh, Malaezia
 
 
Enhanced – Pedro Díaz Molins, Spania
 
 
Low Light – Kei Nomiyama, Japonia
 
 
Nature & Wildlife – Michaela Šmídová, Cehia
 
 
Panoramic – Markus van Hauten, Germania
 
 
People – Alexandre Meneghini, Brazilia
 
 
Smile – Alex Ingle, Scoţia
 
 
Split Second – Chaiyot Chanyam, Thailanda
 
 
Travel – Andrej Tarfila, Slovenia
 
 
Competiţia Youth:
 
Culture – Sepehr Jamshidi Fard, Iran (17 ani)
 
 
Environment – Anais Stupka, Italia (12 ani)
 
 
Portraits – Sam Delaware, SUA (18 ani)
 
 
Câştigătorii vor fi premiaţi cu echipament foto Sony, iar fotografiile câştigătoare vor fi expuse în cadrul expoziţiei Sony World Photography Awards 2016 de la Somerset House, Londra, în intervalul 22 aprilie – 8 mai, urmând a fi publicate în catalogul Sony World Photography Awards 2016.
 
Totodată, câştigătorii vor concura pentru premiul „Fotograful anului” care va fi desemnat pentru fiecare categorie în parte, pe 21 aprilie, în cadrul galei Sony World Photography Awards. Premiul pentru categoria Open este de 5.000 de dolari. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult