Sony ZV-1 II este o nouă cameră de vlogging cu obiectiv wide și alte mici îmbunătățiri

24.05.2023
Sony ZV-1 II este o nouă cameră de vlogging cu obiectiv wide și alte mici îmbunătățiri

Sony ZV-1 a pornit seria de camere dedicate vloggerilor de la Sony, iar noul ZV-1 II dorește să rezolve micile probleme pe care o parte dintre utilizatori le-au semnalat în cei câțiva ani de la debutul originalului. ZV-1 II păstrează o mare parte din avantajele deja cunoscute, precum corpul compact și ușor, și îmbunătățește elemente hardware de la interior, mai puțin evidente.

ZV-1 II de la Sony pare să fie mai degrabă o revizie hardware decât un model complet nou

De exemplu, senzorul de 1” Exmor RS de 20 megapixeli rămâne pe poziție. Acesta primește însă ceea ce pare a fi un upgrade la obiectiv, care are acum o deschidere mai largă. De la un obiectiv echivalent cu 24-70mm pe full-frame, ZV-1 II are acum un obiectiv cu deschidere la 18mm și zoom până la 50mm cu diafragmă variabilă f/1.8-4. Există însă și un mic „downgrade”: faptul că acest obiectiv nu mai are și stabilizare optică. Dar, din fericire, apare o stabilizare digitală mai performantă, care face însă un crop pe senzor.

Microfonul lui ZV-1 II este la fel de performant precum cel de pe modelul original, însă primește funcții care permit captarea din față, din spate sau din tot mediul înconjurător, iar filmarea este acum disponibilă și în „cinematic mode” care adaugă bare negre sus și jos pentru un look ultra-wide. Această funcție a debutat de curând pe camera de top a seriei, ZV-E1, cu senzor full-frame.

ZV-1 II_1 sony

Un upgrade foarte important este ,mutarea șurubului pentru trepied de pe centru spre margine, putând acum avea acces la baterie și card, fără să fii nevoit să dai jos suportul sau trepiedul pe care este montată. Trecerea la USB-C este de asemenea apreciată.

Capabilitățile de filmare sunt similare

În termeni de performanță însă, camera rămâne la fel: filmare 4K la 30 de cadre pe secundă maximum, ISO între 125 și 12.800, filtru ND de 3 stop-uri integrat și include funcții rapide pentru deschiderea diafragmei la maximum pentru bokeh pronunțat și buton pentru controlul focalizării cu prioritate pe față sau pe produse.

ZV-1 II_2

Sony ZV-1 II se lansează în luna iunie, la un preț de 4.900 lei. Prețul este puțin mai mare decât al originalului ZV-1, iar acela pare că rămâne în ofertă, alături de modelul inferior ZV-1F și modelele cu obiective interschimbabile ZV-E10 și ZV-E1.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News