Unul dintre cele mai vechi modele de camere Nikon a fost vândut la licitaţie cu 406.000 de dolari

06.12.2016
Unul dintre cele mai vechi modele de camere Nikon a fost vândut la licitaţie cu 406.000 de dolari

Fotografia este o pasiune costisitoare, iar atunci când este vorba de dispozitive cu valoare istorică, sumele implicate devin uriaşe. Cea mai veche cameră Nikon existentă şi, se pare, a treia construită de compania japoneză în istoria sa, a fost vândută recent la licitaţie pentru suma de 406.000 de dolari în Austria.

Modelul este un Nikon One cu carcasă de metal. Mai puţin de 1.000 de unităţi au fost produse. Dispozitivul vândut a fost fabricat în 1948. Suma obţinută de casa de licitaţie este mai mare decât cei 190.000 de dolari la care a fost evaluată camera.

 

 

Valoarea acestui Nikon One a fost sporită de faptul că include lentilele originale F2 Nikkor H şi tocul special din piele. De asemenea, atrage atenţia faptul că pe ea este inscripţionat mesajul „made in occupied Japan” (trad. – „fabricat în Japonia ocupată”).

 

 

Compania Nikon a fost fondată în 1917, iar în primii săi ani a fabricat lentile pentru camerele Canon. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult