DJI anunță Osmo Action 4, o nouă cameră de acțiune cu senzor mare

02.08.2023
DJI anunță Osmo Action 4, o nouă cameră de acțiune cu senzor mare

DJI a anunțat noua sa cameră de acțiune care intră în concurență directă cu modelele de la GoPro. Osmo Action 4 vine cu hardware superior atât modelului Action 3 de anul trecut, cât și modelului GoPro Hero 11, dar în consecință vine și cu un preț mai mare. Capabilitățile sale sunt îmbunătățite în special în captură video în lumină slabă, dar și la capitolul reproducere a culorii, fiind acum echipată cu un profil de culoare D-Log M, pentru un dynamic range extins și posibilități avansate de colorizare.

Osmo Action 4 de la DJI vine cu un senzor mai mare decât GoPro Hero 11

Osmo Action 4 de la DJI este o cameră de acțiune echipată cu cel mai mare senzor din categoria sa: 1/1.3”, la fel ca unele dintre smartphone-urile de top din piață. În comparație, Action 3 de anul trecut avea un senzor de 1/1.7”, iar GoPro Hero 11 are un senzor de 1/1.9”. Totuși, GoPro încă are un avantaj la capitolul rezoluție, putând filma în 5.7K cu până la 60 de cadre pe secundă. Modelul Osmo Action 4 rămâne limitat la 4K în 120 de cadre pe secundă. Există și captură „open gate”, însă tot în 4K maximum pe orizontală: 3.840 x 2.880 pixeli.

Design-ul a rămas neschimbat de la modelul Action 3 și este similar cu cel de la GoPro. Avem de a face cu o cameră de acțiune cu două ecrane, unul mai mare pe spate (2.25”, 640×360) și unul pe partea din față (1,4”, 320×320), pentru filmări stil vlog. Bateria de 1.770 mAh este identică cu cea de pe Action 3 și promite 150 minute de înregistrare. Încărcarea este de asemenea rapidă: 80% în 18 minute. Camera este echipată cu un port USB-C și un slot microSD și este rezistentă la apă la 18m adâncime. Pentru rezistență până la 60m este necesară o carcasă specială pentru scufundări.

DJI Osmo Action 4 mounted

Stabilizarea digital[ Rocksteady 3.0 și 3.0+ funcționează până la 4K în 60 de cadre pe secundă, în timp ce HorizonSteady funcționează până în rezoluție 2.7K. Există și balansare la orizont până la 45 de grade pe orizontală în 4K 60.

Spre diferență de GoPro, care funcționează ca un dispozitiv independent, DJI a decis să permită utilizarea Osmo Action 4 doar după ce camera este conectată la o aplicație de mobil. Probabil că DJI dorește ca utilizatorii să fie la curent cu cele mai noi actualizări software pentru aceasta înainte de a începe să o folosească, însă există riscul ca în viitor această aplicație să nu mai fie disponibilă sau compatibilă cu smartphone-uri moderne, iar camera să devină inutilizabilă. Au mai existat astfel de situații în trecut.

DJI Osmo Action 4 Adventure Combo

Prețul DJI Osmo Action 4 a crescut față de modelul Action 3 de anul trecut, la 429 euro americani. Există și un pachet de 529 euro cu o serie de accesorii, precum două baterii în plus și încărcător pentru toate trei, o husă de protecție și diverse sisteme de montură, numit Adventure Combo.

sursa: Engadget

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult