DJI pregătește Osmo Pocket 2, o nouă cameră compactă cu stabilizare pentru vlogging

19.10.2020
DJI pregătește Osmo Pocket 2, o nouă cameră compactă cu stabilizare pentru vlogging

DJI este în primul rând un lider pe piața de drone pentru filmat, însă produce dispozitive pentru producție video din mai multe categorii. Una este cea a stabilizatoarelor pentru camere și telefoane din seriile Ronin și Osmo, iar alta este cea a camerelor de acțiune și vlogging. Se pare că Osmo Pocket, camera compactă de vlogging, este următoarea pe lista companiei programată pentru un upgrade, întrucât deja au apărut primele imagini cu Osmo Pocket 2 și informații destul de detaliate despre aceasta.

Osmo Pocket 2 păstrează multe dintre avantajele modelului original

Camera Osmo Pocket originală a fost lansată în urmă cu doi ani și a oferit o opțiune stabilizată pentru o cameră compactă pentru vlogging. Ghinionul său a fost că în același an s-a lansat și GoPro Hero7 Black, prima versiune cu stabilizare electronică HyperSmooth, care oferea și o calitate mai bună a imaginii. Se pare însă că pentru Osmo Pocket 2, DJI se bazează mai mult pe funcții speciale, decât pe stabilizarea efectivă.

Aparent, camera primește un upgrade de senzor și lentilă, deși nu știm exact care sunt caracteristicile lor. Sistemul de stabilizare pare să fie similar, însă va fi integrată și o funcție de zoom, cel mai probabil digital. Dacă este vorba despre un senzor cu rezoluție mai mare, probabil că acesta va fi realizat prin crop. Apoi, Osmo Pocket 2 primește și funcție îmbunătățită de fotografiere nocturnă, probabil similară cu modul nocturn de pe smartphone-uri, alături cu compatibilitate cu microfoane wireless și funcții de beautify direct din cameră. Nu în ultimul rând, design-ul Osmo Pocket 2 va fi și mai compact decât cel al variantei originale.

Osmo Pocket 2 va fi livrat în două variante, iar design-ul  modular va permite montarea sau demontarea butoanelor de control pentru gimbal. Varianta standard va fi livrată cu mufe pentru conectare la smartphone, o husă, butoanele de control, o curea și un cablu de încărcare. Varianta combo va fi livrată și cu un trepied, o baterie extra și un cablu cu două mufe USB-C, care va încărca simultan două baterii, probabil.

Lansarea este așteptată mâine, 20 octombrie, iar DJI deja a lansat un teaser pentru cameră. Surpriza a fost însă „stricată”, întrucât avem deja fotografii cu noua cameră, cât și multe dintre detaliile despre ea.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult