HTC RE, o cameră de acţiune cu design straniu şi compatibilitate Android/iOS

09.10.2014
HTC RE, o cameră de acţiune cu design straniu şi compatibilitate Android/iOS

Împreună cu telefonul Desire EYE, HTC a anunţat ieri seară şi un produs nou care este atipic pentru companie: o cameră video sportivă. Spre deosebire de produsele consacrate de la GoPro, Sony sau alţii, HTC RE este însă destinată utilizatorilor obişnuiţi care vor să imortalizeze fotografii sau secvenţe video cu minimum de bătăi de cap.

HTC RE este o cameră de acţiune tipică, însă aceasta se axează pe simplitatea în utilizare. Carcasa, care are dimensiuni de 96,7 x 26,5 x 30 mm şi o greutate de 65,5 grame, are o formă ciudată care aminteşte de un periscop şi nu oferă decât două butoane: unul pentru captura foto/video şi unul pentru înregistrarea video cu încetinitorul. Camera nu are nici măcar un buton de pornire/oprire, un accelerometru şi un cip de control activând-o imediat ce este ridicată în poziţia pentru filmare.

Deşi este gândită să fie ţinută doar în mână, HTC RE oferă totuşi un filet pentru clasicul sistem de prindere de 1/4”, acesta putând fi folosit pentru ataşarea accesoriilor HTC sau pentru prinderea de orice sistem fotografic standard. HTC RE este rezistentă la apă sau praf şi este certificată IP57, cei care doresc o adâncime mai mare de imersiune putând opta pentru o carcasă externă care permite scufundarea în apă la cel mult 3 metri timp de 2 ore.

Noul accesoriu HTC foloseşte un senzor de 1/2,3” cu rezoluţie de 16 MP şi un obiectiv superangular cu deschidere de 146 de grade (distanţă focală 17 mm echivalent Full Frame) şi diafragmă F/2.8. Camera permite captura foto la rezoluţia nativă, înregistrarea video Full HD la 30 de cadre pe secundă şi captura video cu încetinitorul la 120 de cadre pe secundă (4x) la rezoluţie HD.

Lista dotărilor include un modul un microfon cu dinamică mare, Bluetooth 4.0, Wi-Fi b/g/n, un slot MicroSDXC care poată găzdui carduri cu o capacitate de până la 128 GB si un conector Micro USB. Bateria are o capacitate de 820mAh şi promite să ofere o autonomie suficientă pentru captura a 1200 de fotografii sau înregistrarea a 100 de minute de secvenţe video la rezoluţie Full HD.

Deoarece camera nu are un ecran, aceasta poate fi conectată cu un terminal Android sau iOS (Android 4.3, respectiv iOS 7) prin intermediul conexiunii Bluetooth LE şi a unei aplicaţii dedicate. Aplicaţia, pe lângă încadrarea imaginii, mai permite descărcarea fişierelor şi partajarea online.

HTC a prezentat şi o serie de accesorii, cum ar fi o baterie externă, un stand pentru amplasarea pe suprafeţe plane, un sistem de prindere cu ventuză şi unul pentru prinderea de cadrul unei biciclete.

Camera video sportivă HTC RE va fi disponibilă începând cu sfârşitul acestei luni la un preţ de 200 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News