Red Epic 5k, o cameră video pentru un nou Matrix

Red Epic 5k, o cameră video pentru un nou Matrix

Cine crede că standardul Full HD este ultimul răcnet în materie de rezoluţii video se înşeală amarnic. Red, o companie profilată pe camere video profesionale, pregăteşte pentru începutul lui 2009 o nouă revoluţie în domeniul cinematografiei digitale: Red Epic, camera video capabilă să înregistreze la impresionanta rezoluţie de 5k (aproximativ 5120×2880 pixeli) şi 100 de cadre pe secundă (nu s-a specificat dacă aceste 100 de fps-uri se obţin la rezoluţie maximă).

Red Epic 5k

Red Epic 5k dispune de un sezor full-frame 35 mm cu tehnologie Mysterium X (numele spune totul) şi permite interschimbarea a diferite tipuri de lentile, produse tot de Red. Corpul aparatului cântăreşte 3 Kg şi este realizat în mare parte din aluminiu.

Tabel comparativ camere Red

Imaginea de mai sus este grăitoare, pe înţelesul tuturor. Ea compară standardele High Definition cu rezoluţiile a trei modele de camere video Red: Scarlet, Red One şi Epic. Desigur, aceste modele profesionale sunt adresate producătorilor de filme şi nu utilizatorului de rând. Dacă eşti un regizor tânăr cu buget generos, află că preţul estimativ al lui Red Epic se învârte undeva în jurul valorii de 40.000 $, doar corpul, fără obiective şi accesorii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News