Aspiratorul inteligent care ţipă şi înjură atunci când se loveşte de mobilă [VIDEO]

06.05.2019
Aspiratorul inteligent care ţipă şi înjură atunci când se loveşte de mobilă [VIDEO]

Michael Reeves, un YouTuber pasionat de programare şi tehnologie, care se ocupă cu realizarea de dispozitive amuzante, a modificat un aspirator inteligent Roomba pentru a se comporta mai „uman”. Acesta a fost desfăcut şi modificat la interior pentru a putea să ţipe şi să înjure atunci când se loveşte de obiectele de mobilier din casă, asemeni unei persoane. Desigur, o parte din funcţionalitatea sa a dispărut în acest proces.

Pentru a putea integra toate componentele necesare acestei modificări, elementele importante ale aspiratorului, precum partea care efectiv aspiră, au fost complet eliminate. În locul lor, Reeves a pus un Raspberry Pi, care este folosit pentru stocarea datelor şi pentru procesare comenzilor, un modul Bluetooth, o boxă bluetoth pentru redarea de sunet şi câţiva senzori, pentru a putea detecta mai bine impactul.

Rezultatul este o cutie de formă rotundă care se plimbă prin casă şi începe să înjure atunci când se loveşte de mobilier. „Fostul” aspirator Roomba nu mai poate să se deplaseze automat, însă să fie controlat de la distanţă prin intermediul unei telecomande radio. Întregul scop al acestui proiect este divertismentul, o astfel de invenţie fiind în mare parte inutilă. Aspiratorul care ţipă şi înjură devine mai degrabă o maşină cu telecomandă în forma unui Roomba.

Cei care se pricep la programare şi au minime cunoştinţe tehnice ar putea să dezvolte un dispozitiv similar folosind orice altă carcasă, un aspirator inteligent fiind destul de scump pentru a fi modificat în astfel de scopuri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult