Sub aceste ţevi care ies din pământ într-o pădure se ascunde ceva impresionant

Sub aceste ţevi care ies din pământ într-o pădure se ascunde ceva impresionant
Doi tineri din Germania se plimbau printr-o pădure când au observat două ţevi care ieşeau din pământ. Au început să exploreze cu atenţie locul şi, într-un final, au dat peste o intrare. După ce au făcut mai mulţi paşi în interior şi-au dat seama că se află într-un fost buncăr sovietic.
 
Potrivit unui cunoscător, acesta include uşi rezistente la explozie, ţevi pentru circulaţia aerului, căi de evacuare în caz de urgenţă şi ziduri metalice. Acestea din urmă acţionau ca o cuşcă Faraday şi puteau proteja echipamentele din buncăr de unda de şoc şi radiaţiile produse de un eventual atac nuclear, care ar fi putut distruge benzile magnetice pe care se făceau înregistrări şi echipamentele electronice. Se estimează că buncărul a fost construi în anii ’60 în Germania de Est de către forţele de ocupaţie sovietice.
 
 
Clipul realizat în buncăr s-a viralizat pe mai multe reţele de socializare online.     
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult