VIDEO: Descoperire neașteptată făcută într-o piatră care pentru un ochi obișnuit părea comună

23.11.2020
VIDEO: Descoperire neașteptată făcută într-o piatră care pentru un ochi obișnuit părea comună
Foto: captură din video

Un clip video cu o descoperire făcută într-o piatră a devenit viral pe rețeaua de socializare Imgur.

În bucata de rocă apare un obiect cu forma unui ou. Aceea, este de fapt, o piatră. Pentru un ochi obișnuit, aceasta nu pare ieșită din comun, dar un paleontolog știe că sunt șanse mari ca acolo să se ascundă ceva foarte vechi.

Citește și: Un om amărât a căutat în gunoiul lui Zuckerberg. Bărbatul, veteran de război, a dat peste ceva care i-a schimbat viața

După ce a spart roca cea mare cu o daltă și a eliberat „oul”, protagonistul clipului video a spart a doua piatră cu un ciocan. În interior a descoperit un amonit.

Foto: captură din video

Amonoidele (Ammonoidea), cunoscute și ca amoniți, reprezintă o subclasă de moluște cefalopode dispărute. Acestea au trăit în mediul marin între devonian și cretacic.

Devonianul este o perioadă geologică care s-a întins pe o perioadă de 60 de milioane de ani, de la sfârșitul Silurianului, în urmă cu 419,2 milioane de ani, până la începutul Carboniferului, acum 358,9 milioane de ani. Cretacicul este o perioadă geologică care a durat 79 de milioane de ani, între acum 145 de milioane de ani și 66 de miloane de ani în urmă.

Fossil found in the rock!

CITEȘTE ȘI:

Descoperire neașteptată făcută la recuperarea cadavrului unui bărbat care a murit din cauza unor selfie-uri

Descoperire neașteptată făcută de un fermier care a secat un bazin de irigare

Descoperire bizară în corpul unui bărbat: un cablu de telefon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult