VIDEO: Descoperire neașteptată făcută într-o piatră care pentru un ochi obișnuit părea comună

23.11.2020
VIDEO: Descoperire neașteptată făcută într-o piatră care pentru un ochi obișnuit părea comună
Foto: captură din video

Un clip video cu o descoperire făcută într-o piatră a devenit viral pe rețeaua de socializare Imgur.

În bucata de rocă apare un obiect cu forma unui ou. Aceea, este de fapt, o piatră. Pentru un ochi obișnuit, aceasta nu pare ieșită din comun, dar un paleontolog știe că sunt șanse mari ca acolo să se ascundă ceva foarte vechi.

Citește și: Un om amărât a căutat în gunoiul lui Zuckerberg. Bărbatul, veteran de război, a dat peste ceva care i-a schimbat viața

După ce a spart roca cea mare cu o daltă și a eliberat „oul”, protagonistul clipului video a spart a doua piatră cu un ciocan. În interior a descoperit un amonit.

Foto: captură din video

Amonoidele (Ammonoidea), cunoscute și ca amoniți, reprezintă o subclasă de moluște cefalopode dispărute. Acestea au trăit în mediul marin între devonian și cretacic.

Devonianul este o perioadă geologică care s-a întins pe o perioadă de 60 de milioane de ani, de la sfârșitul Silurianului, în urmă cu 419,2 milioane de ani, până la începutul Carboniferului, acum 358,9 milioane de ani. Cretacicul este o perioadă geologică care a durat 79 de milioane de ani, între acum 145 de milioane de ani și 66 de miloane de ani în urmă.

Fossil found in the rock!

CITEȘTE ȘI:

Descoperire neașteptată făcută la recuperarea cadavrului unui bărbat care a murit din cauza unor selfie-uri

Descoperire neașteptată făcută de un fermier care a secat un bazin de irigare

Descoperire bizară în corpul unui bărbat: un cablu de telefon