Video fascinant. O cameră subacvatică arată cum se hrănesc păsările flamingo

07.09.2020
Video fascinant. O cameră subacvatică arată cum se hrănesc păsările flamingo
Foto: Captură din video

Grădina Zoologică din San Diego a pus o cameră sub apă pentru a vedea cum se hrănesc păsările flamingo.

Modul în care se hrănesc aceste animale este fascinant. Flamingo aspiră apă și nămol prin vârful ciocului, apoi pompează aceast mix prin părțile laterale ale organului.

Lamele subțiri acționează, împreună cu limba, ca niște filtre foarte eficiente care rețin micile vietăți acvatice cu care se hrănesc păsările.

Citește și: Un bărbat şi-a găsit camera GoPro la cinci luni după ce i-a fost „furată” de un pescăruş

Exista câteva specii de păsari flamingo, răspândite în zonele calde. Pentru că penele își schimbă culoarea în funcție de dietă, păsarile au nuanțe diferite de roz în functie de zona în care se află și de hrana disponibilă acolo. Flamingo din captivitate își pierd culoarea roz a penelor, care redevin albe, dacă nu este adăugată cantaxantină în dieta lor.

Înregistrarea publicată de grădina zoologică pe YouTube are aproape 60.000 de vizualizări.

Noile tehnologii permit o înțelegere mai bună a animalelor

Filmarea ne aduce aminte de experimentul inedit făcut de John Wells, un bărbat care s-a mutat din New York în „mijlocul pustietăţii”, undeva în sudul statului Texas. Bărbatul a pus o cameră video pe fundul unei găleţi cu apă, pe care a lăsat-o afară, pentru a vedea ce vietăţi vin să bea și cum se adapă acestea.

Mai mult, în primăvară, comportamentul balenelor din Oceanul Atlantic a fost urmărit cu camere montate pe spatele acestora.

Totodată, recent cercetători de la Universitatea din Washington au montat o cameră de mici dimensiuni pe spatele unui gândac, pentru a vedea comportamentul animalului în habitatul lui natural.

Sursa: San Diego Zoo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult