Apple investighează probleme majore cu funcționarea Apple Watch Series 8 și Watch Ultra

02.10.2022
Apple investighează probleme majore cu funcționarea Apple Watch Series 8 și Watch Ultra

Informația apărută într-un document pentru uz intern, obținut de cei de la MacRumors, arată Apple încearcă să adreseze o problemă descoperită la noile modele Watch Series 8 și Watch Ultra.

Aparent, determinată de un bug software, problema manifestată prin funcționarea necorespunzătoare a microfonului ar incomoda trimiterea comenzilor vocale către asistentul Siri și înregistrarea mesajelor vocale. De asemenea, probleme pot fi întâmpinate și la preluarea apelurilor de voce cu Apple Watch.

Orice aplicație care se bazează pe microfon este probabil să nu funcționeze pe dispozitivele afectate, iar aplicația ”Noise” va afișa un mesaj care spune ”Măsurare suspendată”, software-ul neputând măsura nivelul de zgomot în timp ce Apple Watch este comutat în modul Water Lock, sau dacă microfonul sau difuzorul se află în uz. Potrivit documentului Apple, problema nu ar fi de natură hardware și va putea fi remediată cu o revizie adusă firmware-ului watchOS.

Apple Watch Series 8

Între timp, tot mai mulți posesori Apple Watch Series 8 și Watch Ultra se plâng de faptul că microfonul, după o perioadă de timp, încetează să mai funcționeze. În lipsa unui remediu oficial din partea Apple, problema poate fi corectată măcar temporar prin repornirea dispozitivului.

Cu preț începând de la 399 dolari, Apple Watch Series 8 oferă tehnologie fast charging, durabilitate sporită și sistem de detecție a accidentelor rutiere. Crash Detection poate identifica patru tipuri diferite de accidente: răsturnare, lovire din lateral, din față și lovire din spate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News