Apple va îmbunătăți Face ID pentru cei care poartă mască în iOS 13.5

30.04.2020
Apple va îmbunătăți Face ID pentru cei care poartă mască în iOS 13.5

În 2017, Apple a lansat iPhone X, telefonul care a schimbat complet design-ul și modul de utilizare al telefoanelor sale. Doi ani și jumătate mai târziu însă, renunțarea la senzorul de amprentă Touch ID nu mai pare o idee atât de bună, întrucât pandemia COVID-19 a dezvăluit o problemă a sistemului Face ID: acesta nu poate fi folosit cu o mască pe față. Se pare însă că Apple va oferi o rezolvare pentru deblocarea mai rapidă în versiunea iOS 13.5, care cu siguranță va fi apreciată de utilizatorii din toată lumea.

În acest moment, utilizatorii de telefoane iPhone X, XR, XS și noile modele din seria 11, pot debloca telefoanele fie prin recunoaștere facială, fie prin introducerea unui cod PIN. Majoritatea utilizatorilor însă folosesc Face ID, cu opțiunea parolei în cazul în care sistemul nu te recunoaște din diverse motive. De cele mai multe ori însă, sistemul funcționează perfect în orice condiții de iluminare și din mai multe unghiuri. Totuși, atunci când o mască îți acoperă aproape întreaga față, sistemul pur și simplu nu te poate detecta, în ciuda utilizării de camere cu infraroșu.

Motivul pentru care Face ID nu poate funcționa în acest mod este faptul că Apple folosește lasere invizibile, proiectate pe fața utilizatorului pentru a verifica în 3D dacă într-adevăr este fața lui. Astfel, masca schimbă forma pe care telefonul o detectează.

Problema în acest moment este alta. Sistemul este configurat în așa fel încât să caute tot timpul o față mai întâi și apoi să ceară parola, în cazul în care nu reușește. Acest proces este însă semnificativ mai lung decât o deblocare obișnuită. Rezolvarea propusă de Apple pentru utilizatorii de iPhone este destul de simplă și eficientă.

Sistemul Face ID va putea începând cu versiunea iOS 13.5 să recunoască rapid atunci când un utilizator poartă mască și să îi ceară parola PIN mai repede. Această funcționalitate este deja disponibilă pentru testare în iOS 13.5 beta, ceea ce sugerează că o variantă finală a software-ului va fi lansată foarte curând. De altfel, această nouă versiune software va integra și un nou API pentru producătorii de aplicații care doresc să folosească sistemul de monitorizare al contacților de COVID-19, dezvoltat în parteneriat cu Google.

(via TechCrunch)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News