Biatlon cu tancuri, unul dintre cele mai ciudate sporturi din lume

24.09.2020
Biatlon cu tancuri, unul dintre cele mai ciudate sporturi din lume

În Rusia este organizată an de an o competiție de biatlon cu tancuri. În loc de schiuri și arme cu aer comprimat, participanții se bazează pe șenile și tunuri.

Vehiculele merg pe un traseu cu obstacole și din când în când se opresc în locuri special amenajate pentru a trage la țintă, exact ca la sportul olimpic.

Citește și: Țara care a inventat tancurile ar putea fi prima din Vest care renunță complet la ele

Prima competiție a avut loc în 2013, iar de atunci evenimentul a atras participanți din alte țări care au relații bune cu Rusia. Biatlonul cu Tancuri are loc în cadrul Jocurilor Armatei, evenimente în care Rusia își arată „mușchii”. Pe lângă biatlon, există și altele competiții mai puțin obișnuite: aterizare precisă pentru parașutiști și confruntare între lunetiși care își demonstrează abilitățile.

Biatlonul are loc la poligonul Alabino din apropiere de Moscova. La finalul competiției, este organizat chiar și un balet al tancurilor, care „dansează” unul în jurul altuia.

Americanii au refuzat invitația de a participa la biatlon

La competiție participă echipaje speciale, foarte bine antrenate, din Rusia și alte state prietene, precum Pakistan, Qatar, Vietnam, Serbia sau China. Rușii i-au invitat și pe americani să participe în 2013 și 2017, dar aceștia au refuzat, temându-se, poate, că era vorba de o încercare prin care Moscova dorea să studieze tancul M1 Abrams.

M1A2 Abrams (Foto: Pixabay)

Echipele trebuie să folosească un tanc T-72 sau o variație a acestuia, precum modelul indian Type 90 sau cel chinez Type 96. Fiecare echipă poate avea 22 de membri, printre care echipajul de trei oameni al tancului, antrenori, mecanici și rezerve.

Sursa: Hotcars.com

Foto: Wikipedia

Urmărește Go4IT.ro pe Google News