Cât va costa Ryzen Threadripper 2990X, noul procesor AMD cu 32 nuclee

28.06.2018
Cât va costa Ryzen Threadripper 2990X, noul procesor AMD cu 32 nuclee

A doua generaţie de procesoare AMD Threadripper soseşte în această vară, aducând de două ori mai multe unităţi de procesare şi performanţe nemaiîntâlnite până acum la platforma PC.

Destinat platformei AMD Threadripper şi compatibil cu plăcile de bază deja existente pentru socket-ul TR4, Threadripper 2990X este de aproximativ două ori mai rapid decât predecesorul Threadripper 1950X, AMD reuşind într-un singur an să dubleze numărul unităţilor de procesare.

Apărut în oferta unui magazin online european, noul procesor a fost listat cu preţul de 1229 euro (1509 euro cu taxe incluse). Deşi nu este chiar ieftin, vârful de gamă AMD este considerabil mai atractiv decât echivalentul Intel, modelul Core i9 7980XE, cel din urmă oferind 18 nuclee de procesare la un cost de peste 1800 euro.

Momentan, este imposibil de spus dacă preţul afişat este real, AMD ezitând până acum în comunicarea unui calendar precis de lansare şi listă oficială de preţuri. Însă dacă luăm indicii de la actualul vârf de gamă, Threadripper 1950X cu 16 nuclee, al cărui preţ a coborât la nivelul de 800 dolari în unele magazine, poziţionarea modelului cu 32 nuclee la aproximativ dublul acestei sume începe să aibă sens. Totodată, este de aşteptat ca AMD să ţintească un preţ sub nivelul stabilit de Intel pentru vârful de gamă Core i9.

Ryzen Threadripper 2990X vine cu o frecvenţă minimă garantată de 3.4GHz şi poate atinge 4GHz în modul boost, dacă temperaturile de funcţionare sunt bine ţinute sub control cu ajutorul unui sistem de răcire cu lichid. Similar procesoarelor Ryzen+ pentru socket-ul AM4, noile modele Threadripper suportă tehnologia AMD XFR2, oferind frecvenţe boost de până la 4.2GHz în aplicaţiile slab optimizate pentru multiprocesare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult