Cele mai bune patru periuțe electrice de dinți în 2022, pentru toate bugetele

01.08.2022
Cele mai bune patru periuțe electrice de dinți în 2022, pentru toate bugetele

Spălatul regulat pe dinți este o activitate esențială pentru sănătatea oamenilor. Pentru a fi, însă, o rutină benefică, persoanele trebuie să respecte anumite reguli și să folosească periuțele de dinți potrivite.

Spălatul trebuie să dureze cel puțin două minute, trebuie să acopere suprafețele tuturor dinților, iar periuța nu trebuie să fie apăsată prea tare pe aceștia. Unele periuțe curăță mai bine decât altele, iar mulți oameni preferă să folosească periuțe electrice. Acestea oferă câteva avantaje clare: includ timer care anunță când au trecut 2 minute, oferă mai multe moduri de periere sau includ senzori de presiune.

Unele studii recente indică faptul că periuțele electrice sunt mai eficiente decât cele standard când vine vorba de eliminarea tartrului și reducerea gingivitei.

Citește și: Huawei lansează periuța de dinți electrică Leboo Smart Sonic, cu autonomie de trei luni

Alte cercetări sugerează că modelele electrice degradează mai rapid stratul exterior al dinților. Experții susțin, însă, că utilizatorii pot combate această problemă folosind un cap de periuță cu peri moi.

Respectata organizație de protecție a consumatorilor Consumer Reports (CR) din SUA recomandă în acest moment patru modele de periuțe de dinți electrice. Acestea sunt disponibile și pe piața din România. CR le-a selectat ținând cont de criterii precum: cât de bine curăță, ușurința în utilizare, cât de repede se încarcă bateria, autonomia și nivelul de zgomot.

Iată care sunt cele patru modele de periuțe electrice recomandate de CR:

 

FairyWill FW-507 / Plus: Periuța de dinți oferă până la 40.000 de vibrații pe minut si cinci moduri de periere. Modelul dispune de timer de 2 minute și oferă o autonomie de până la 30 de zile la o încărcare completă. În cutia pachetului Plus sunt incluse opt capete, o husă de protecție și o husă de transport. Periuța este rezistentă la apă (certificare IPX7) și are un preț mult mai mic decât celelalte selectate de organizație.
Preț: 110 lei / în jur de 200 de lei pachetul Plus

Oral-B iO 7 Series: Periuța oferă cinci moduri de periere și viteze de operare diferite. În cutie sunt incluse un încărcător magnetic, un suport pentru rezerve și o trusă de călătorie. Dispozitivul este silențios, are display LED și senzor inteligent de presiune (afișează lumina roșie când utilizatorul apasă prea tare pe dinți și verde când perierea este corectă).
Preț: 860 – 1.230 de lei în magazinele online

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903: Acest model inteligent de periuță electrică dispune de mulți senzori și oferă îndrumări personalizate pentru fiecare utilizator în parte. Dispozitivul oferă patru moduri de curățare și trei niveluri de intensitate. Periuța avertizează când perierea este prea puternică și evidențiază, în aplicație, zonele problematice.
Preț: 900 – 1.150 de lei în magazinele online

Philips Sonicare ProtectiveClean 6100: Aceasta este o alternativă mai ieftină de la Philips la modelul DiamondClean Smart. ProtectiveClean 6100 este ușor de utilizat, are indicator de baterie, oferă autonomie de până la 2 săptămâni și dispune de senzori inteligenți. Periuța oferă trei moduri de curățare la trei niveluri de intensitate.
Preț: în jur de 700 de lei

Sursa: CR

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult