Chromebase de la Acer: un All-in-One pentru săli de şedinţe dedicat converinţelor video

04.04.2016
Chromebase de la Acer: un All-in-One pentru săli de şedinţe dedicat converinţelor video

Gama de dispozitive „Chrome” se extinde cu un nou Chromebase All-in-One de la Acer, realizat pentru săli de şedinţe. Deşi acest gen de dispozitive au fost folosite până în prezent ca staţii de lucru, Google doreşte să ofere o soluţie pentru videoconferinţe ieftină, care are la bază sistemul de operare Chrome OS şi foloseşte serviciile cloud oferite de Google.

Noul Chomebase de la Acer vine cu un display Full HD de 24” cu touchscreen. Acesta este cel mai  mare touchscreen integrat într-un dispozitiv Chrome OS de până acum, realizat pentru a fi folosit de două sau mai multe persoane pentru apeluri video folosind Hangouts. Acesta integrează o cameră web HD, patru microfoane şi difuzoare stereo, pentru a asigura calitate video şi audio optimă pentru astfel de funcţii.

Nu au fost oferite alte detalii despre hardware-ul pe care acest computer îl integrează, însă ne putem aştepta la o configuraţie standard pentru dispozitive Chrome OS. Probabil că este vorba despre un processor dual-core, 2 sau 4 GB memorie RAM şi 16 sau 32 GB spaţiu de stocare. Chromebase va costa 799 dolari în Statele Unite şi este disponibil şi pe alte pieţe precum Canada, Marea Britanie, Irlanda şi Australia. Acesat va fi lansat în viitorul apropiat şi în alte ţări.

Chromebase de la Acer va fi vândut în cadrul programului Google for Work, funcţionalitatea Hangouts pentru business primind de asemenea un upgrade odată cu lansarea acestui computer, mărind numărul maxim de participanţi la o videoconferinţă la 25.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video