Facebook ar putea permite crearea mai multor profiluri de utilizatori, folosind același cont

17.07.2022
Facebook ar putea permite crearea mai multor profiluri de utilizatori, folosind același cont

Confruntat cu perspectiva scăderii numărului de utilizatori activi, Facebook ar putea încerca să sporească „șeptelul” de utilizatori permițând celor rămași să-și construiască identități multiple, profilurile rezultate fiind alipite contului existent.

Dacă până acum, Facebook permitea asocierea unui profil cu un singur cont de utilizator, se pare că în viitorul apropiat toată lumea va putea avea identități multiple, Meta testând o nouă funcție care ar permite utilizatorilor să creeze mai multe profiluri folosind același cont Facebook.

Oficial, intenția este de a permite utilizatorilor să aibă profiluri diferite în funcție de grupurile de persoane cu care doresc să interacționeze. Spre exemplu, această funcție vă va permite să aveți câte un profil special personalizat pentru a face impresie bună prietenilor, familiei, colegilor de serviciu sau, amantei, asigurând că fiecare este conectat doar cu profilul pe care vrei să îl vadă, evitând confuziile nedorite.

De altfel, chiar Facebook spune că noua funcție își propune să  „ajute oamenii să-și adapteze experiența în funcție de interese și relații”, testând deja noua caracteristică cu un grup restrâns de utilizatori.

Totuși, nu putem ignora aspectele potențial negative ale noii caracteristici care ar permite asocierea a până la cinci profiluri unui singur cont Facebook. Spre exemplu, posibilitățile pentru SPAM și crearea de conturi „fantomă” se multiplică exponențial, oricine putând avea identități diferite pe Facebook, gata de folosit și în scopuri mai puțin oneste.

Potrivit planului gândit de inginerii Facebook, fiecărui profil i se va permite să aibă un nume de utilizator și un nume de profil diferit, totuși, profilul tău real trebuie să aibă numele tău real asociat pentru a evita orice problemă. Pentru a evita utilizarea greșită, Facebook precizează că noile profiluri vor fi supuse tuturor politicilor companiei, astfel încât utilizatorii să nu ajungă să le folosească pentru a denatura ceva, o problemă care poate deveni din ce în ce mai comună în zilele noastre.

În timp ce profilurile suplimentare vă vor permite să faceți aproape tot ce puteți cu profilul dvs. real, Facebook va limita în continuare profilurile suplimentare. Funcții precum crearea și conectarea paginilor de Facebook vor fi disponibile doar cu profilul principal asociat contului respectiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult