Facebook Sparked este o nouă aplicație de speed dating bazată pe apeluri video

17.04.2021
Facebook Sparked este o nouă aplicație de speed dating bazată pe apeluri video

Aflată deocamdată la stadiu experimental, Facebook Sparked aduce conceptul de online dating în era distanțării sociale, folosind tehnologiile de videoconferință pentru facilita întâlniri virtuale între persoane care abia se cunosc.

Potrivit descrierii oferite pe site-ul oficial Sparked, aplicația este pentru ”întâlniri video cu oameni amabili”, în ideea de a facilita „scânteia” unor relații și în viața reală.  Facebook promite că Sparked nu este o aplicație de dating oarecare, aspecte de bază precum profilurile publice, glisarea la stânga sau la dreapta și opțiunea pentru mesaje directe în formă text lipsind din noul format.

Disponibilă gratuit, aplicația Facebook Sparked oferă în schimb o experiență în care sari rapid de la o întâlnire video la alta, luând contact vizual și direct cu fiecare dintre persoanele întâlnite, în ideea că o vei găsi până la urmă pe cea potrivită. Există și o limită de timp, fiecare sesiune de speed dating prin apel video putând dura nu mai mult de 4 minute, timp în care ambii participanți trebuie să decidă dacă merită trecut la nivelul următor. Dacă cei implicații au avut o experiență pozitivă, la final pot opt pentru o a doua întâlnire virtuală, de această dată în limita a 10 minute.

Ideea limitei inițiale de 4 minute este că aceasta oferă suficient timp pentru a-ți face o părere inițială despre cealaltă persoană, schimba numere de telefon, ID-ul de Facebook sau Intagram, încât păstrarea contactului nu va fi o problemă chiar dacă fereastra de timp acordată a expirat.

Totodată, fiind vorba de potriviri semi-aleatorii, problema folosirii serviciului în scopurFacebook Sparkedi care contravin politicilor de utilizare Facebook, cum ar fi facilitarea de servicii sexuale și videochat, este ca și rezolvată, din moment ce „clienții” nu se pot găsi cu „prestatorii” în mod direct. În plus, la finalul fiecărei întâlniri participanții au posibilitatea să comunice către Facebook experiența avură, reclamațiile fiind verificate manual de administratorii platformei de dating.

Pentru a evita situațiile stânjenitoare, utilizatorii vor fi întrebați de la bun început ce fel de partener vor să cunoască (ex. bărbat, femeie, bisexual, transexual, etc).

Facebook Sparked poate fi accesat deocamdată doar din browserul web, însă în forma finală va avea aplicație de mobil dedicată, disponibilă pe platformele Android și iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult