Galaxy S23 FE ar putea veni cu o cameră foto de flagship, la un preț mai mic

03.05.2023
Galaxy S23 FE ar putea veni cu o cameră foto de flagship, la un preț mai mic

Seria Galaxy FE, sau „Fan Edition”, anunțată de Samsung în urmă cu aproape trei ani, nu s-a bucurat de lansări cu frecvența pe care o așteptau fanii brand-ului sud coreean. După un S20 FE excelent și un S21 FE întârziat și scump la lansare, Samsung a luat o pauză și nu a mai adus pe piață S22 FE. Se pare însă că un Galaxy 23 FE ar putea fi totuși în plan, iar acesta ar putea aduce niște upgrade-uri binevenite, în special în zona de camere foto.

Există încă șansa ca Samsung să lanseze un Galaxy S23 FE înainte de sfârșitul anului

Cele mai recente zvonuri sugerează că anul acesta ar putea fi ultimul în care Samsung și Google mai încearcă să aducă telefoane de genul celor din zona FE pe piață. Totuși, un Galaxy S23 FE ar putea fi lansat spre sfârșitul anului. Zvonurile mai vechi sugerau un procesor Exynos pentru acest dispozitiv, în locul unui Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy de pe seria principală. Noi zvonuri spun însă că pentru prima dată, camera de pe un model FE ar putea fi comparabilă cu cea de pe un model al seriei principale.

Variantele anterioare apelau la senzori de 12 megapixeli pe camerele principale, însă noul Galaxy S23 FE ar putea folosi un senzor de 50 megapixeli (conform SamMobile), ceva ce găsim pe modelele Galaxy S „non-Ultra” de câțiva ani deja. Acest upgrade de cameră ar putea oferi cea mai bună performanță foto de pe un smartphone din zona de preț mid-range premium, fiind comparabilă cu cea a unui flagship.

Nu este clar dacă și celelalte două camere vor primi îmbunătățiri. S21 FE era echipat cu cameră de 12 megapixeli principală, un ultrawide de 12 megapixeli și un zoom 3x de 8 megapixeli.

Lansarea lui Galaxy S23 FE este așteptată la câteva luni după anunțul modelelor Galaxy Z Fold5 și Flip5 din vară, deci mai aproape de sezonul de sărbători. La prețul „corect”, acest telefon ar putea fi unul dintre cele mai bine vândute telefoane ale sfârșitului de an. De asemenea, acesta ar putea fi singurul telefon din piață echipat cu Exynos 2200, procesorul „flagship” dezvoltat de Samsung pentru anul 2023, dar care nu a mai fost folosit pe seria S23, compania preferând să meargă cu modele Qualcomm la nivel internațional.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult