Galaxy Z Fold4 ar putea fi mai subțire și mai ușor, datorită unui nou design

06.04.2022
Galaxy Z Fold4 ar putea fi mai subțire și mai ușor, datorită unui nou design

Următoarea generație de smartphone-uri cu ecrane pliabile de la Samsung ar putea rezolva unele dintre cele mai mari probleme ale acestei categorii. Încă de la primul Fold, compania a folosit un design cu două balamale, una sus și una jos, pentru o rezistență mai bună în timp a hardware-ului, cât și pentru o experiență consistentă la fiecare utilizare. Se pare însă că Galaxy Z Fold4 va schimba acest design, permițând realizarea unui design mai subțire și a unui dispozitiv mai ușor.

Galaxy Z Fold4 ar putea trece la o singură balama centrală în locul celor două din prezent

Marea diferență față de Galaxy Z Fold3, la nivel de construcție, va fi utilizarea unei balamale realizată dintr-o singură bucată. Aceasta va fi mutată astfel din extremități către centrul dispozitivului. Se pare că Samsung a găsit o metodă prin care să nu compromită experiența și durabilitatea acestei componente, care are ca efect realizarea unui design mai subțire și reducerea greutății telefonului.

Pentru Galaxy Z Fold4 sunt așteptate și câteva upgrade-uri la nivel hardware, iar probabil o balama mai mică și un device mai compact erau necesare pentru a le găzdui în carcasă. Asta pentru că Galaxy Z Fold4 va fi, cel mai probabil, primul pliabil Samsung cu S-Pen integrat. Anul trecut, Z Fold3 a avut suport pentru S-Pen, însă acesta era extern, putând fi atașat de telefon cu o husă dedicată.

Apoi, Samsung ar putea integra o cameră îmbunătățită. Seria de dispozitive Fold s-a limitat la senzori de 12 megapixeli cu un zoom modest în comparație cu celelalte modele ale companiei. Galaxy Z Fold4 ar putea fi astfel echipat cu un zoom 3x, similar cu ceea ce am văzut în ultimii ani pe modelele S20, S21 și S22.

Samsung ar putea lansa Galaxy Z Fold4, alături de un nou model Galaxy Z Flip4 în cea de-a doua jumătate a anului. Tradițional, compania ținea în luna august un eveniment de prezentare pentru seria Note. Acum că Samsung a renunțat la aceasta, modelele Galaxy Z sunt prezentate în această perioadă.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult