Galaxy Z Fold4 ar putea fi primul telefon pliabil cu stylus integrat

16.02.2022
Galaxy Z Fold4 ar putea fi primul telefon pliabil cu stylus integrat

Anul trecut, seria Galaxy Z de la Samsung a fost lansată în locul gamei Note care era tradițional anunțată spre finalul verii. Chiar dacă Galaxy Z Fold3 a oferit pentru prima dată suport pentru un stylus S-Pen pe un pliabil, acest stylus era opțional, putând fi atașat la exterior cu ajutorul unei huse. Se pare însă că în 2022, seria Galaxy Z va înlocui complet seria Note, urmând ca modelul Fold4 să integreze un stylus intern, similar cu ceea ce am văzut recent pe Galaxy S22 Ultra.

La fel ca S22 Ultra, modelul Galaxy Z Fold4 ar putea integra un S-Pen

Desigur, aceste informații sunt foarte timpurii și vin pe căi neoficiale, însă acesta ar părea să fie următorul pas firesc pentru dispozitivele pliabile de la Samsung. Publicația coreeană The Elec a publicat un articol în care menționează că următorul flagship pliabil al celor de la Samsung va fi și primul care va integra un S-Pen la interior.

Dacă integrarea unui S-Pen într-un smartphone tradițional este ceva ce am mai văzut în trecut și ne-am fi așteptat ca Samsung să ofere această capabilitate, pe pliabile este puțin mai complicat. Prin natura lor, telefoanele pliabile sunt dispozitive portabile mult mai complexe. Acestea sunt realizate din două părți, unde sunt de obicei găzduite câte două baterii, iar la interior este necesar destul spațiu pentru toate componentele electronice pentru două ecrane, multiple sisteme de camere și balamaua care ține totul legat. Este greu să găsești destul loc liber pentru a integra și un stylus. Tocmai de aceea, Galaxy Z Fold4 ar putea fi un dispozitiv unic pe piață, dacă aceste zvonuri se dovedesc a fi bazate pe informații reale.

Odată cu aceste informații, au apărut și primele detalii despre dimensiunile Galaxy Z Fold4. Se pare că Samsung va alege un format ceva mai lat pentru ecranul exterior, lucru care va duce la creșterea dimensiunilor pe lățime și pentru ecranul interior. La nivelul diagonalei, avem doar diferențe minore: 6,19” pentru ecranul exterior și 7,56” pentru cel interior. Probabil că extinderea pe laterală și micșorarea pe înălțime a oferit destul spațiu în plus pentru a integra și un S-Pen la interior.

Și că tot vorbim despre pliabilele Samsung, alături de Galaxy Z Fold4 vom primi și un nou Z Flip4, cu ecran puțin mai mare la exterior: 1,9” față de 1,83” de Z Flip3. Informațiile despre ecrane vin de la Ross Young, analist în domeniul ecranelor, care nu a oferit până acum niciodată informații eronate.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult