Google a oprit producția telefoanelor Pixel 4 și 4 XL

06.08.2020
Google a oprit producția telefoanelor Pixel 4 și 4 XL
Foto: Profimedia Images

La mai puțin de un an de la lansare, Google a oprit producția smartphone-urilor sale vârf de gamă, Pixel 4 și 4 XL.

Cele două modele au fost lansate în octombrie 2019. Anunțul vine la scurt timp după ce Google a anunțat modelul mid-range Pixel 4a, care vine cu o cameră similară cu cea de pe cele două telefoane mai scumpe și costă doar 350 de dolari.

Dispozitivele vor mai putea fi găsite o vreme la retaileri, cât timp există stocuri, transmite The Verge.

La fel ca și alte modele din portofoliul companiei, cele două terminale primesc garantat actualizări software timp de trei ani.

Google a mai oprit producția unui model, Pixel 3a, după doar un an. Prin comparație, seriile Pixel 2 și Pixel 3 au fost disponibile fiecare timp de câte 18 luni.

Compania a anunțat că va lansa, în toamnă, Pixel 5 și o variantă 5G a Pixel 4a.

Seria Pixel 4 nu s-a bucurat de popularitate

Seria Pixel 4 nu s-a vândut bine, iar rezultatele slabe au dus la plecarea mai multor manageri din companie.

Google a vândut doar 2 milioane de unități în primele șase luni, potrivit firmei de cercetare a pieței IDC. Vânzările slabe au fost cauzate de autonomia proastă a bateriei, mai ales pe modelul mai mic, dar și de lipsa unor caracteristici populare încă, precum senzorul de amprentă.

Prin comparație, Google a reușit să vândă 3,5 milioane de unități Pixel 3 într-o jumătate de an, deși dispozitivele din această familie nu au fost prea bine primite de specialiști și consumatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult