HarmonyOS, alternativa Huawei la Android, se lansează în luna Aprilie

27.03.2021
HarmonyOS, alternativa Huawei la Android, se lansează în luna Aprilie

Huawei nu va mai aștepta lansarea noilor modele de smartphone-uri din gama Huawe P50 pentru a începe distribuirea versiunii finale de HarmonyOS. Compania a anunțat că în luna aprilie, sistemul său de operare proprietar va fi oferit în mod oficial pe unul dintre cele mai noi dispozitive ale sale. Este vorba despre Huawei Mate X2, cel de-al treilea smartphone cu ecran pliabil din portofoliul Huawei, lansat în urmă cu doar câteva săptămâni cu Android fără Google și interfața EMUI.

Sistemul de operare HarmonyOS debutează pe telefonul pliabil Mate X2

Din informațiile pe care le avem în acest moment, HarmonyOS nu pare să fie încă acel software complet proprietar al Huawei, ci mai degrabă încă o versiune de Android, dar personalizată cât să nu mai existe mențiuni despre numele original și despre Google în general. Totuși, interfața EMUI rămâne, însă probabil fără acest nume. De asemenea, Huawei Mobile Services, alternativa Huawei la Google Mobile Services, vor fi disponibile din start pe HarmonyOS.

Asta înseamnă că dispozitivele care vor rula acest sistem de operare nu vor pierde funcționalitate față de cele Huawei cu Android și EMUI. Huawei Mobile Services integrează acum pe lângă magazinul AppGallery și aplicațiile Petal: Search, Maps, Docs, cât și alte beneficii pentru dezvoltatorii de aplicații.

harmonyos

În timp ce Huawei Mate X2 primește HarmonyOS sub formă de update, modelele Huawei P50 vor fi primele dispozitive care vor primi sistemul de operare încă din fabrică. Inițial, lansarea era programată pentru sfârșitul lunii martie, după care a fost împinsă în luna aprilie. În cele din urmă, zvonurile afirmă că noile smartphone-uri de la Huawei vor fi lansate abia în luna mai.

Imaginile pe care le avem în  prezent cu modelele Huawei P50 sugerează că vom avea parte de module de cameră pronunțate, echipate cu mulți senzori. Camerele sunt din nou realizate în parteneriat cu Leica, un trend care a prins în industrie, din ce în ce mai multe companii asociindu-se cu branduri cu tradiție în fotografie: ZEISS, Hasselblad, etc.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult