Înmormântare organizată într-un joc video pentru o femeie care a murit din cauza coronavirusului – FOTO, VIDEO

19.04.2020
Înmormântare organizată într-un joc video pentru o femeie care a murit din cauza coronavirusului - FOTO, VIDEO

Mai mulți jucători din Final Fantasy XIV au organizat o înmormântare în lumea online pentru o femeie care a murit din cauza coronavirusului.

Deoarece nu s-au putut întâlni în lumea reală, jucătorii au organizat ceremonia online pentru cea care folosea numele Ferne Le’roy. Femeia era membră a unei comunități strânse de jucători.

Mii de jucători s-au autentificat în același timp, apoi și-au îmbrăcat avatarele în haine negre, le-au echipat cu umbrele și au plecat într-o procesiune în onoarea jucătoarei răpuse de COVID-19.

„Nu mă așteptam să apară cineva”, a spus unul dintre organizatorii evenimentului, care l-a promovat pe Facebook, pentru Inverse.

Despre femeia care deținea avatarul Ferne Le’roy nu se cunosc multe detalii, deoarece niciunul dintre organizatorii evenimentului nu o cunoștea personal.

Înmormântarea a fost organizată pe serverul Zalera, dar la eveniment au venit jucători și de celelalte 23 de servere ale jocului dezvoltat de compania Square Enix. Ceremoniile au durat aproximativ o oră, iar un clip video cu momentul s-a răspândit pe rețelele de socializare online.

Final Fantasy XIV a fost lansat în 2013, iar în 2019 avea aproximativ 19 milioane de jucători înregistrați.

Tot mai multe activități se mută în online din cauza pandemiei actuale. Statul american New York a anunțat că le permite ofițerilor de stare civilă să organizeze cununii civile online. Alte domenii, precum justiția sau sănătatea, își continuă deja activitatea prin intermediul aplicațiilor de videoconferințe.

În acest moment, aproximativ 2,37 milioane de persoane din întreaga lume au fost diagnosticate cu COVID-19. Dintre acestea, la momentul redactării articolului peste 160.000 au murit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult