Intel lansează Skull Canyon NUC, un nou mini PC adresat pasionaţilor de jocuri

17.03.2016
Intel lansează Skull Canyon NUC, un nou mini PC adresat pasionaţilor de jocuri

Recunoscut pentru procesoarele foarte performante, Intel nu a reuşit până acum să pună probleme serioase producătorilor consacraţii de acceleratoare grafice, nucleul Iris Pro integrat cu unele modele de procesoare mobile oferind performanţe 3D doar la nivel entry-level, cât să poţi încerca unele jocuri folosind setări de calitate „optimizate”. Skull Canyon NUC vine însă cu o dotare surpriză, care permite creşterea dramatică a performanţelor în jocuri.

Intel Skull Canyon NUC (NUC6i7KYK)

La suprafaţă, Skull Canyon NUC (NUC6i7KYK) este un mini PC elegant, numai bun pentru activităţi multimedia. Motorizat de un procesor Core i7-6770HQ din familia Skylake, acompaniat de un nucleu Iris Pro graphics 580 şi 32 GB memorie RAM DDR4, mini PC-ul poate rula majoritatea jocurilor actuale la setări de calitate medie şi low. Asul din mânecă este însă portul Tunderbolt 3 care permite conectarea unui accelerator grafic pentru PC, acomodat într-o carcasă special concepută.

Skull Canyon NUC va putea fi achiziţionat la preţuri în jurul sumei de 199 dolari, cumpărătorii primind în schimb o cantitate de 16 GB memorie RAM, SSD de 256 GB şi licenţă Windows 10. Din păcate kit-ul pentru accelerator grafic extern are un preţ de pornire începând de la 650 dolari, acoperind atât costul plăcii video cât şi adaptorul Razer Core necesar pentru folosirea cu sistemul Skull Canyon NUC.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult