iPhone SE este popular în special printre cei care fac upgrade de la telefoane mai vechi de 3 ani

21.07.2020
iPhone SE este popular în special printre cei care fac upgrade de la telefoane mai vechi de 3 ani

În ciuda design-ului învechit și autonomiei scăzute, iPhone SE în varianta 2020 pare să fie un adevărat succes pentru Apple. Acest model este dezvoltat special pentru cei care încă aveau modele din familiile iPhone 6, 7 sau 8, care aveau nevoie de un dispozitiv mai rapid, cu o cameră mai performantă și care să primească actualizări software pentru mult timp de acum înainte. Se pare că strategia Apple a funcționat și chiar a convins mulți utilizatori să facă upgrade la iPhone SE și chiar a determinat câțiva utilizatori de Android să treacă la iOS.

Apple convinge cu iPhone SE mulți utilizatori cu telefoane vechi să facă upgrade

Un studio realizat de Consumer Intelligence Research Partners a dezvăluit că în trimestrul care s-a terminat în iunie, iPhone SE a fost sursa principală de creștere în rândul vânzărilor de smartphone-uri Apple. Seria iPhone 11 este în continuare foarte populară per total, reprezentând 65% din totalul de vânzări din SUA.

De altfel, modelul iPhone 11 standard se vinde cel mai bine din gama Apple. Totuși, noul model iPhone SE reprezintă 19% din totalul telefoanelor pe care Apple le-a livrat către clienți, chiar dacă nu a fost disponibil decât o parte a trimestrului.

iphone se

Se pare că 25% din totalul de vânzări Apple pentru trimestrul precedent au fost în SUA persoane care au trecut de la Android la iOS. Doar 9% din totalul de vânzări au reprezentat utilizatori care au trecut de la Android la un iPhone SE.

De altfel, există și statistici despre clienții Apple. Dintre cei care aveau telefoane de trei ani sau mai vechi, 73% au ales să facă upgrade la un iPhone SE și doar 32% au ales un alt iPhone precum 7, 8, XR, sau 11. Comparativ cu anul trecut, când iPhone XR era cel mai bine vândut model, cu aproape 50% din totalul de unități, în 2020, cele mai populare sunt modelele iPhone 11 și 11 Pro, cu ponderi similare de vânzări.

Apple ar putea vedea o nouă creștere în vânzări în toamnă, odată cu lansarea seriei iPhone 12, care ar putea introduce un nou model de bază, cu ecran mai mic și cu un preț mai accesibil față de modelele iPhone XR și iPhone 11 din anii precedenți. Desigur, faptul că se zvonește că Apple nu va mai include în pachet accesorii precum căști și încărcător, ar putea dezamăgi o parte dintre fani.

sursa: CIRP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult