Jack in the Box, prietenul Bittorrentului

11.05.2007
Jack in the Box, prietenul Bittorrentului

Bittorrentul este un client folosit pentru a descărca diverse materiale de un număr foarte mare de internauţi din întreaga lume. Dispozitivul Jack in the Box MZK-NAS02, produs de Panex, este un gadget mai mult decât necesar acestor utilizatori, cu a sa capacitate de stocare de 1,5 TB şi clientul Bittorrent intern, care îi permite să funcţioneze independent, fără a necesita conectarea la un PC sau Mac.

Fiind independent, Jack in the Box are nevoie doar de conectarea la reţea prin intermediul portului Ethernet Gigabit şi de configurarea torrentelor care trebuie descărcate cu ajutorul oricărui browser Web. Apoi, aşteptăm… Şi avem ceva de aşteptat până când se vor umple cele două hard-disk-uri SATA care pot însuma o capacitate maximă de 1,5 TB. Din punct de vedere al conecticii, dispozitivul suferă, neavând Wi-Fi sau Bluetooth, neajunsuri ce nu pot fi compensate de existenţa slotului pentru carduri SD / MMC.

Jack in the Box

Ca o observaţie, pentru mulţi dintre români clientul torrent este sinonim cu pirateria online. Eu NU încurajez în nici un fel această acţiune şi de aceea precizez că dispozitiv-ul Jack in the Box trebuie folosit exclusiv pentru a descărca materiale legale, neprotejate de legile copyright-ului. În caz contrar, veţi avea de suportat consecinţe neplăcute, iar legislaţia în domeniu a început să fie aplicată şi în România în ultimul timp. Şi aceasta chiar dacă suntem ţara în care procesul de informatizare s-a bazat în mare parte pe produse piratate, după cum însuşi preşedintele Băsescu a declarat în cadrul întrevederii cu fostul boss Microsoft, Bill Gates, acum câteva luni.

În final, vă voi dezamăgi spunându-vă că acest Jack in the Box este momentan disponibil doar in Japonia, la un preţ începând cu 333$ fără unităţile de stocare. Poate pe undeva e mai bine, aşa totuşi…

Urmărește Go4IT.ro pe Google News