Japan Display a anunţat un ecran spectaculos pentru telefoane: 5″, IPS, Quad HD şi In-Cell

10.03.2015
Japan Display a anunţat un ecran spectaculos pentru telefoane: 5

Japan Display Inc, producătorul de ecrane născut din fuziunea eforturilor Sony, Hitachi şi Toshiba, a anunţat de-a lungul timpului o serie de premiere tehnologice interesante. Cel mai recent anunţ vizează tot segmentul telefoanelor de vârf, compania JDI anunţând lansarea primului ecran cu rezoluţie Quad HD care foloseşte tehnologia In-Cell.

Având o diagonală de 5” şi o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli, ecranul oferă o densitate impresionantă de 587 ppi şi depăşeşte astfel la mustaţă modelul folosit de Samsung pentru Galaxy S6, Galaxy S6 Edge sau Galaxy S5 LTE-A. Produsul JDI nu se laudă însă doar cu cea mai mare densitate oferită în acest moment de un ecran pentru telefoane mobile, ci şi cu premiera implementării tehnologie In-Cell în cazul unui panou QHD.

Deja cunoscută, tehnologia In-Cell integrează stratul tactil capacitiv direct în suprafaţa protectoare de sticlă sau a panoului (în funcţie de implementare) şi permite astfel reducerea grosimii şi greutăţii totale a ecranului. Comună deja în cazul ecranelor cu densitate mai mică, tehnologia In-Cell a fost mai greu de implementat în cazul panourilor QHD, însă JDI a reuşit să treacă şi peste această dificultate.

Panoul folosit este unul de tip IPS care încorporează tehnologiile proprii IPS-NEO, folosită pentru îmbunătăţirea nivelului de negru, şi Pixel Eyes, folosită pentru fuziunea panoului cu stratul tactil capacitiv. Compania nu a dezvăluit în acest moment dacă noul său ecran include şi memoria internă folosită de unele telefoane precum LG G2 pentru reducerea consumului energetic. Dincolo de aceste detalii, panoul IPS se mai laudă cu o luminozitate de 500 nits, contrast de 1500:1 si unghiuri de vizibilitate de 160 de grade.

JDI a anunţat că acest ecran a intrat în producţia de masă, ceea ce înseamnă că primele telefoanele care-l vor folosi nu vor întârzia prea mult. Compania nu a dezvăluit însă care sunt clienţii pentru noul său produs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News