Lansarea iPhone 12 fără încărcător și căști în pachetul accesorii, aproape o certitudine

28.08.2020
Lansarea iPhone 12 fără încărcător și căști în pachetul accesorii, aproape o certitudine

Apple pare că va alege să protejeze mediul înconjurător (și propria marjă de profit) livrând iPhone 12 fără încărcător în pachetul tradițional de accesorii incluse.

Deși, probabil că este ultimul lucru la care s-au gândit cei din conducerea Apple atunci când au primit vestea diminuării marjelor de profit, ca efect la majorării costurilor de fabricație cu noua serie iPhone 12, renunțarea la pachetul standard de accesorii chiar ajută la protejarea mediului înconjurător. Spre exemplu, câți dintre voi foloseați setul hands-free cu fir inclus în pachetul telefonului iPhone abia achiziționat? Mai ales pentru fanii Apple care nu sunt la primul iPhone, adaptorul AC este și el un accesoriu la fel de inutil, pe care nici nu-l mai scot din cutia telefonului abia cumpărat.

iPhone 12 fără încărcător, pentru că nu plătești destul

Adevărul este însă undeva la mijloc. Odată cu introducerea tehnologiilor de încărcare rapidă, costul includerii unui adaptor AC de tipul celor cu fir nu mai este chiar atât de neglijabil. Iar dacă Apple livrează un adaptor AC fără această tehnologie, la pachet cu un model iPhone care suportă viteze de încărcare mai mari, gestul va atrage cu siguranță critici aprinse, punând în balanță prețul unui telefon premium cu aparenta zgârcenie a companiei americane. Însă de data aceasta, factorul determinant în decizia luată de Apple ține de competitivitate, Apple având nevoie să concureze cu alți producători de telefoane cu Android, care au inclus pe dispozitive tehnologii foarte tentante, dar costisitoare.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de Qualcomm și alți producători de chipseturi pentru dispozitive mobile, conectivitatea 5G continuă să aibă „greutate” în lista de componente, chiar și pentru produse din gama superioară de prețuri.

Pusă în contextul încetinirii economiei globale, noi creșteri de prețuri aplicate unei game iPhone deja costisitoare ar fi de ne conceput, chiar și penstru un brand care nu duce lipsă de fani. Astfel, singura alegere rezonabilă este păstrarea prețurilor măcar la nivelul de anul trecut, prin orice mijloace.

Astfel, așteptările sunt ca noua gamă iPhone să vină cu prețuri aproximativ neschimbate, de 699 dolari pentru modelul iPhone 12 cu dotări entry-level, respectiv 1099 dolari pentru modelul de top. Mai ales după ce vezi prețurile menționate anterior, achiziționarea unui adaptor AC cu putere de 20W în modul de încărcare rapidă va părea aproape un chilipir.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News