LG Velvet 4G: construcție și funcții premium, procesor de acum doi ani

10.06.2020
LG Velvet 4G: construcție și funcții premium, procesor de acum doi ani

Se pare că LG pregătește o nouă versiune a modelului LG Velvet. Acesta va fi echipat de această dată cu un chipset dintr-o generație mai veche și cu un modem 4G. Spre diferență de modelul original cu 5G, noul LG Velvet 4G ar putea însă folosi hardware din gama high-end, chiar dacă este vechi de câțiva ani. Având în vedere prețul semnificativ redus, această opțiune ar putea fi una mai avantajoasă pentru majoritatea utilizatorilor.

LG Velvet 4G va fi același telefon, dar cu procesor diferit

Noul LG Velvet 4G a fost depistat de un site din Iran. Acesta este prezentat drept un model identic la exterior cu modelul Velvet original, dar cu hardware intern puțin schimbat. Cea mai mare diferență este utilizarea unui chipset Snapdragon 845, lansat în urmă cu doi ani. Modelul original folosește un Snapdragon 765 cu modem 5G integrat, în timp ce modelul 845 folosește un modem „clasic”, cu 4G. Configurația este completată în rest de 6 GB RAM și 128 GB stocare internă.

Modelul LG Velvet 4G va primi numărul de model LG-G910. Acesta va fi disponibil mai întâi în țările din Orientul Mijlociu și în America de Sud. Cel puțin asta spune site-ul Toranji, sursa acestor informații. Motivul pentru care acest model există și pentru care va debuta acolo este lipsa rețelelor 5G în aceste regiuni. Atât Iran, cât și Brazilia sunt țări fără infrastructură 5G, deci lansarea unui astfel de model acolo nu ar avea sens.

Informațiile despre prețul acestui model sunt însă cele mai interesante. LG Velvet 4G va fi vândut la un preț cu 20% mai mic. Având în vedere că LG Velvet 5G are un preț de aproximativ 700 euro, noul model ar putea costa puțin peste 500 de euro. În schimbul acestui preț, utilizatorii vor primi un telefon cu design atrăgător, sistem cu trei camere foto, încărcare wireless și rezistență la apă.

Singura companie care mai oferă ceva similar la un preț apropiat este Apple. Noul iPhone SE 2020 costă 480 euro în Europa și vine cu un design mai învechit, ecran mai mic și baterie mai mică. Astfel, LG Velvet 4G ar putea fi unul dintre puținele modele premium de buget de pe piața telefoanelor cu Android.

Specificații

  • Display: 6,8”, FHD+, OLED
  • Procesor: Snapdragon 845 (octa-core, 2,8 GHz)
  • RAM: 6 GB
  • Stocare: 128 GB
  • Cameră: 48 MP f/1.8 wide + 8 MP f/2.2 ultra-wide + 5 MP f/2.4 adâncime
  • Cameră frontală: 16 MP f/2.0
  • Card: da, microSD
  • Baterie: 4.300 mAh, încărcare rapidă 30 W, încărcare wireless 10W
  • Conectivitate: 4G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5
  • Dimensiuni: 167,2 x 74,1 x 7,9 mm
  • Greutate: 180 g
  • Altele: amprentă în display, jack 3,5 mm, difuzoare stereo

(Toranji via GSM Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult