Mark Zuckerberg anunță că va integra NFT-uri în rețeaua Instagram

19.03.2022
Mark Zuckerberg anunță că va integra NFT-uri în rețeaua Instagram

Ne place sau nu, NFT-urile par să fie adoptate de multe companii în ultima perioadă. Întrucât ambițiile lui Mark Zuckerberg sunt în zona de „metavers”, redenumindu-și întreaga companie din Facebook în Meta, nu este o surpriză faptul că acesta a anunțat integrarea NFT-urilor în platforma Instagram. De altfel, aceasta pare să fie cea mai potrivită pentru acest tip de conținut, fiind o platformă predominată de fotografii și clipuri video, care se întâmplă să fie cele mai populare tipuri de NFT-uri de până acum.

Utilizatorii de Instagram vor putea să își folosească NFT-urile pe rețeaua de socializare

În cadrul conferinței SXSW (South by South West), Mark Zuckerberg a anunțat că Instagram urmează să primească suport pentru NFT-uri în viitorul foarte apropiat. Nu este clar ce înseamnă asta pentru utilizatorii de Instagram, însă acesta a menționat că există câteva probleme de ordin tehnic pe care echipa din spatele rețelei trebuie să le rezolve înainte ca integrarea să poată fi făcută. Termenul este stabilit pentru următoarele câteva luni.

Zuckerberg spune că vor exista metode prin care să îți poți aduce NFT-uri deja existente pe Instagram, probabil pentru a-ți seta fotografia de profil direct din portofelul personal, așa cum se poate face acum pe Twitter. De asemenea, Zuckerberg spune că vei putea să îți creezi propriile NFT-uri direct din interfața Instagram.

NFT-urile au intrat prima dată în discuție în raport cu compania Meta atunci când a fost prezentată viziunea pentru metavers, unde vor exista multe tipuri de bunuri digitale, de la arta pe care o poți folosi pentru a-ți decora spațiile virtuale, la hainele virtuale ale personajului tău din metavers.

Totuși, viziunea Facebook pentru metavers este încă departe. Tehnologia trebuie să evolueze mult în direcția AR și VR pentru ca aceasta să poată fi realizată, în timp ce bariera de intrare trebuie să fie semnificativ mai mică decât este în prezent. Momentan, prima rețea VR de la Facebook, Horizon, se confruntă cu probleme la nivelul interacțiunii dintre persoane în VR, unii utilizatori plângându-se de hărțuire în aceste spații sociale.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News