În urma plângerilor de hărțuire în metavers, Facebook introduce „spațiul personal virtual”

07.02.2022
În urma plângerilor de hărțuire în metavers, Facebook introduce „spațiul personal virtual”

Pariul companiei Meta (fostă Facebook) pe metavers pare să fie momentan foarte costisitor pentru companie. După cel mai recent raport financiar, unde s-a dovedit că divizia de VR/AR și metavers a pierdut 10 miliarde de dolari în 2021, acțiunile companiei au scăzut în valoare cu 25%. Totuși, compania merge înainte cu acest plan, care este unul pe termen lung, iar după cele mai recente scandaluri legate de rețeaua sa de socializare în VR, Horizon Worlds, Meta anunță posibilitatea utilizatorilor de a activa un „spațiu personal”, pentru a evita hărțuirea virtuală.

Metaversul Facebook devine un spațiu mai „sigur”, împiedicând apropierea virtuală a persoanelor

Recent, au ajuns în presă articole despre femei care s-au simțit hărțuite sexual în „metaversul” de la Facebook, spațiile sociale numit Horizon Worlds și Horizon Venues, accesibile de pe dispozitive precum Oculus Quest sau Meta Quest 2. Atunci când au creat aceste spații sociale, cei de la Meta nu s-au gândit la faptul că anumiți utilizatori i-ar putea hărțui pe ceilalți prin invadarea spațiului personal, așa că această funcție apare abia acum.

Conform anunțului, utilizatorii celor două aplicații Horizon, vor avea noul „Personal Boundry” activat implicit și fără posibilitatea de a fi dezactivat. Cel puțin momentan. Aceasta creează o barieră invizibilă pentru ceilalți, de 60 de cm în toate direcțiile, în spațiul virtual. Astfel, alți utilizatori nu se mai pot apropia foarte mult de avatarul celor care folosesc această funcție. Între doi utilizatori, spațiul minim între aceștia va fi de peste 1 metru, iar Meta avertizează utilizatorii că vor trebui să își extindă mâinile la maximum dacă vor să bată palma virtual, de acum înainte.

meta horizon worlds personal boundry 2

Aceasta este doar prima versiune a spațiului personal virtual pe care Meta îl integrează în Horizon Worlds. Compania spune că va monitoriza felul în care utilizatorii vor răspunde la această nouă funcție și va permite în timp, pe baza feedback-ului, posibilitatea de a personaliza anumite aspecte ale spațiului personal, cu noi butoane virtuale și elemente ale interfeței realizate special pentru asta. Probabil că, în timp, această capabilitate va putea fi dezactivată la cerere.

sursa: Meta

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult