Microsoft adaugă o nouă secțiune, Recommended, în aplicația File Explorer

09.03.2023
Microsoft adaugă o nouă secțiune, Recommended, în aplicația File Explorer

Înlocuitor pentru Windows Explorer, actualul File Explorer din Windows 11 continuă să-și dezvolte propria identitate, contopind trăsături vechi și noi, încercând să livreze o experiență cât mai modernă fără a supăra prea mult utilizatorii obișnuiți cu experiența Windows „tradițională”.

File Explorer este una dintre aplicațiile Windows absolut esențiale, orice modificare în aspectul sau funcționalitatea sa afectând milioane de utilizatori de PC-uri. După mai mulți ani în care a evitat modernizarea acestei componente, Microsoft a adăugat recent suport pentru tab-uri, iar acum testează și o versiune mai „inteligentă” a sugestiilor de fișiere recente. Disponibilă cu cea mai recentă versiune distribuită pe Dev Channel (Windows 11 Insider Preview Build 23403), noua versiune File Explorer introduce în capul listei categoria Recommended.

Mai mult decât o listă cu ultimele fișierele accesate recent, noua categorie apelează la un sistem algoritmic pentru a scoate în față doar acele fișiere de care ai putea fi interesa. Spre exemplu, ai putea vedea ca recomandări documentele la care lucrezi împreună cu colegii de serviciu, indiferent dacă sunt păstrate în memoria locală a dispozitivului, sau disponibile în rețea. Cert este că, deocamdată, noua funcționalitate este disponibilă doar pentru utilizatorii autentificați folosind un conturi Azure Active Directory, părând mai degrabă un ajutor pentru îmbunătățirea productivității la locul de muncă.

Microsoft spune că va continua să „monitorizeze feedbackul utilizatorilor înainte de activa noua funcție pentru toată lumea”, dând de înțeles că sugestiile Recommended ar putea să nu fie unanim folositoare. Spre exemplu, nu toată lumea ar reacționa pozitiv la sugestii neașteptate apărute din senin în File Explorer. Cum ar fi, sugestii de poze extrase din albume foto nepotrivite pentru a fi arătate în mod aleatoriu, oricui se află în fața PC-ului la momentul respectiv.

O altă posibilitate ar fi ca versiunea de testare a noii categorii Recommended să fie de fapt precursor pentru o interpretare mult mai sofisticată, bazată pe inteligență artificială. Probabil, rezervată unei versiuni viitoare de Windows.

Îmbunătățirile File Explorer aflate deocamdată la stadiu de testare ar putea fi incluse cu următoarea revizie majoră de Windows 11, așteptată în cursul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News