Microsoft concediază jurnaliști și îi înlocuiește cu algoritmi

31.05.2020
Microsoft concediază jurnaliști și îi înlocuiește cu algoritmi

Microsoft concediază zeci de jurnaliști de la platformele sale Microsoft News și MSN. Aceștia sunt înlocuiți cu algoritmi de inteligență artificială, potrivit Business Insider.

Algoritmii vor alege conținutul agregat din surse externe care apare pe platformele companiei, dar și în browserul de internet Edge. Până acum, selecția o făceau oameni.

În SUA sunt concediate 50 de jurnaliști, iar alți 27 în Marea Britanie.

„Aceste decizii nu sunt un rezultat al pandemiei actuale”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, nu a fost afectat de criza COVID-19 în primele trei luni ale anului. Compania a obținut un profit net de 10,8 miliarde de dolari, mai mare cu 22% comparativ cu perioada similară din 2019.

Portalul MSN a fost lansat în 1995, iar serviciul Microsoft News a debutat în urmă cu doi ani. Compania avea, anul trecut, 800 de editori în 50 de țări.

Deocamdată, algoritmii nu îi pot înlocui și pe autorii de articole, deoarece le lipsește capacitatea de a recunoaște precis emoțiile umane. O echipă de cercetători din Rusia a descoperit că un robot înzestrat cu inteligenţă artificială are dificultăţi în a face diferenţa dintre fericire şi supărare.

CITEȘTE ȘI:

US Patent Office: Inteligența artificială nu poate fi recunoscută ca inventator

Inteligența artificială arată data exactă la care se va termina pandemia COVID-19

ROBOŢII CONŞTIENŢI. Modurile în care inteligenţa artificială schimbă lumea în bine

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video