Coronavirusul a avut un „efect minim” asupra Microsoft în T1, datorită cererii mari pentru servicii cloud

30.04.2020
Coronavirusul a avut un „efect minim” asupra Microsoft în T1, datorită cererii mari pentru servicii cloud

Microsoft, cel mai mare producător mondial de software, a obținut venituri de 35 de miliarde de dolari în primele trei luni ale anului și al treilea trimestru fiscal al său. Profitul net consemnat de companie a fost de 10,8 miliarde de dolari. În perioada ianuarie – martie din 2019, Microsoft a avut venituri de 30,6 miliarde de dolari. Profitul net a crescut și el cu 22%.

Rezultatele din primele trei luni din 2020 au fost mai bune decât cele la care se așteptau analiștii, fapt care a determinat creșterea acțiunilor companiei, transmite Business Insider.

Vânzările bune au fost susținute de cererea pentru produse cloud în contextul pandemiei COVID-19. Per total, aceste servicii, care includ platformele Microsoft Azure și Office 365, au consemnat venituri de 13,3 miliarde de dolari, în creștere cu 39% comparativ cu perioada echivalentă de anul trecut.

Divizia More Personal Computing – în care intră sistemul de operare Windows, consolele video Xbox și dispozitivele Surface – a crescut și ea cu 3%, la 11 miliarde de dolari.

Compania a anunțat că pandemia a avut un „efect minim” asupra veniturilor companiei. Au scăzut numărul de licențe Windows vândute firmelor mici și mijlocii, dar și vânzările de publicitate pe rețeaua socială profesională LinkedIn.

Microsoft a anunțat că face față cu greu cererii pentru servicii cloud, iar investițiile în platforme au fost întârziate de problemele care există în lanțul de distribuție.

Alți doi giganți din tehnologie care au avut un T1 bun, în ciuda crizei prin care trece lumea, sunt Google și Samsung Electronics.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News