Mașina electrică rivală pe care Elon Musk a testat-o recent. Ce impresie i-a lăsat

06.09.2020
Mașina electrică rivală pe care Elon Musk a testat-o recent. Ce impresie i-a lăsat
Volkswagen ID.3 (Foto: Profimedia Images)

Elon Musk, șeful Tesla, a fost invitat de către Hebert Diess, omul care ține frâiele Volkswagen, să testeze mașinile electrice ID.3 și ID.4.

Musk se afla în statul european pentru a vizita proiectele Tesla din Germania. Cu această ocazie, miliardarul a primit invitația neobișnuită.

Avionul privat al lui Musk a aterizat pe Aeroportul Braunschweig, aflat în apropiere de cartierul general Volkswagen din Wolfsburg, pentru o întâlnire cu Diess. Acolo, antreprenorului i-au fost prezentate cele două modele electrice, potrivit publicației Handelsblatt.

Potrivit unor zvonuri, Tesla este îngrijorată de ID.3, model apreciat de Musk, și ia în calcul dezvoltarea unei versiuni de Model 3 hatchback. De altfel, dealerii Volkswagen cred că acest automobil electric va ajuta gigantul auto european să depășească rapid în Germania Tesla pe segmentul de automobile electrice.

Elon Musk a lăudat Volkswagen

Cei doi șefi de companii auto au avut lucruri frumoase de spus unul despre celălalt. Cu câteva ore înainte de întâlnire, Musk a spus că Volkswagen face eforturi mari pentru „electrificarea” industriei auto.

De cealaltă parte, șeful Volkswagen este un fan al miliardarului. „Elon Musk oferă rezultate despre care s-a crezut mult timp că sunt imposibile. Acestea arată că poți fi profitabil cu mașinile electrice. (…) Tesla va trece prin criza corona fără să piardă măcar un cent”, a scris, în iulie, Diess despre Musk, pe LinkedIn.

Fabrica Tesla din Germania, pe care miliardarul a vizitat-o, va fi prima din Europa și va putea produce până la 500.000 de mașini electrice pe an. Aceasta va avea și o vopsitorie avansată, care îi va permite companiei să ofere nuanțe deosebite. Musk deține deja o Tesla Model S cu o culoare neobișnuită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult