O fetiță de 9 ani a deblocat telefonul tatălui folosind Face ID pentru a suna la urgențe. A salvat viața întregii familii

09.11.2021
O fetiță de 9 ani a deblocat telefonul tatălui folosind Face ID pentru a suna la urgențe. A salvat viața întregii familii

O fetiță de 9 ani a reușit să sune la timp la urgențe folosind iPhone-ul tatălui său după ce ambii părinți și ceilalți membri ai familiei au fost intoxicați cu monoxid de carbon în casă. Aceasta a reușit să sune la urgențe fără să știe parola și fără să cunoască funcția de apel de urgență a telefonului, deblocându-l folosind fața tatălui său care era își pierduse cunoștința cu câteva secunde înainte. Din fericire, nu au existat victime în urma acestui incident.

Fetița era singura membră a familiei încă neafectată

Jayline Barbosa din Brockton, Massachusetts (SUA), o fetiță de clasa a patra, a avut prezența de spirit să încerce să deblocheze telefonul tatălui ei folosind Face ID. Acesta, împreună cu soția sa și ceilalți membri ai familiei erau leșinați din cauza intoxicației cu monoxid de carbon. Gazul toxic a intrat în casă din cauza unui generator de curent care era pornit. Acesta nu era amplasat corespunzător, așa cum este recomandat, la 7 metri de oricare ușă sau geam deschis. Fetița a acționat atunci când tatăl său a strigat după ajutor atunci când a văzut-o pe soția sa căzută la pământ, cu câteva momente înainte să își piardă la rândul său cunoștința.

Atunci când autoritățile au ajuns, cantitatea de monoxid de carbon era de 1.000 de părți la milion, concentrație considerată fatală. Din fericire niciunul dintre cei cinci membri ai familiei Barbosa au ajuns la spital, unde și-au recăpătat cunoștința.

Motivul pentru care Jayline a reușit să deblocheze telefonul tatălui ei atât de ușor a fost faptul că acesta nu avea activată funcția „Require Attention for Face ID”. Aceasta, când este activată, necesită ca privirea utilizatorului care are fața înregistrată să se uite direct la telefon, cu ochii deschiși. Această metodă de autentificare este considerată mai sigură, însă în astfel de situații critice, ar putea mai mult să încurce.

Poți suna la urgențe de pe iPhone și fără să deblochezi telefonul. Două metode rapide

Totuși, faptul că nu cunoaște parola sau nu poate debloca telefonul cu fața sau amprenta cuiva nu te blochează de la apelarea serviciilor de urgență. Apple a implementat un sistem de securitate rapid prin care poți apăsa de cinci ori rapid pe butonul Power. Astfel, telefonul apelează automat în câteva secunde serviciile de urgență. Alternativ, poți glisa pe butonul Apelează Urgențe care apare pe ecran. Nu în ultimul rând, atunci când încerci să deblochezi telefonul și nu ai parola sau fața/amprenta utilizatorului, apare în colțul din stânga opțiunea de Apel de Urgență.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult