Palit lansează GTX 1050 Ti KalmX cu răcire pasivă pentru PC-uri de gaming silenţioase

08.02.2017
Palit lansează GTX 1050 Ti KalmX cu răcire pasivă pentru PC-uri de gaming silenţioase

PC-urile de gaming pot veni în multe forme şi culori, însă foarte puţine dintre acestea sunt şi silenţioase. Majoritatea sunt echipate cu sisteme de răcire cu multe ventilatoare, pentru a ţine componentele reci, care în consecinţă fac mult zgomot. Palit doreşte să ofere o alternativă fără ventilatoare pentru cei care sunt în căutarea unei plăci video GTX 1050 Ti, care să fie integrat într-un sistem pentru cei care nu vor să audă zgomotul ventilatoarelor în timul utilizării.

Soluţia Palit este modelul GeForce GTX 1050 Ti KalmX, care foloseşte un PCB personalizat şi un radiator de aluminiu de dimensiuni mari, care ocupă trei locuri în carcasă. Acesta este echipat cu două ţevi pentru disiparea căldurii, care sunt ataşate de fante din aluminiu. Având în vedere că placa funcţionează la frecvenţe standard, 1290 Mhz în modul normal şi 1392 MHz în modul Boost, iar sistemul de răcire nu necesită alimentare cu energie electrică în plus, consumul pentru GTX 1050 Ti KalmX este de numai 75W.

Acest lucru asigură funcţionarea plăcii conectatată doar la un port PCI-Express, fără a fi nevoie de alimentare în plus. Asemeni tuturor modelelor GTX 1050 Ti, şi modelul KalmX de la Palit vine echipat cu 4 GB memorie GDDR5 şi mufe HDMI 2.0b, DisplayPort 1.4 şi un port DVI-D.

Nu este clar încă preţul modelului KalmX de la Palit pentru GTX 1050 Ti, însă preţul standard recomandat de NVIDIA pentru această gamă este de 139 de euro. Probabil că sistemul de răcire silenţios va veni şi cu o taxă în plus pentru cei care îşi doresc aşa ceva, întrucât generaţiile mai vechi de plăci video cu răcire pasivă de la Palit erau de obicei lansate la un preţ mai mare decât cele cu răcire activă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult