Placa grafică NVIDIA GTX 1070 este disponibilă acum în România

13.06.2016
Placa grafică NVIDIA GTX 1070 este disponibilă acum în România

NVIDIA a anunţat lansarea în România a celei mai noi plăci video din oferta sa, modelul GTX 1070. Acesta vine la doar câteva săptămâni după debutul vârfului de gamă, GTX 1080, cu performanţă mai scăzută, însă şi cu un preţ considerabil mai mic. În ciuda faptului că nu poate concura cu modelul superior, GTX 1070 depăşeşte performanţa majorităţii plăcilor grafice disponibile pe piaţă, oferind un raport performanţă/preţ atrăgător pentru gamerii cu pretenţii.

În ciuda faptului că este poziţionat în clasa de mijloc, noul GTX 1070 de la NVIDIA promite să ofere performanţă ridicată în toate jocurile din prezent, indiferent de nivelul de detalii ales. Asemeni „fratelui” său mai mare, noul GPU este recomandat pentru gaming în rezoluţii înalte, peste Full HD, putând fi folosit chiar şi pentru rularea de jocuri în rezoluţie 4K. În afară de puterea limitată a cipului grafic faţă de GTX 1080, diferenţa majoră este memoria lui 1070. Aceasta „cântăreşte” 8 GB, însă foloseşte cipuri GDDR5, nu GDDRX 5, precum vârful de gamă.

Preţul de pornire al modelului GTX 1070 Founder’s Edition este de 2.299 lei, acesta putând varia în funcţie de magazin. Modelele de referinţă sunt realizate atât de NVIDIA, cât şi de alţi parteneri, toate în variante identice. Acestea folosesc un sistem de răcire standard, realizat de NVIDIA, cu răcire folosind un ventilator sub formă de turbină.

Partenerii NVIDIA pregătesc însă modele proprii ale lui GTX 1070, cu sisteme de răcire diferite şi overclocking din fabrică. Acestea vor fi disponibile în viitorul apropiat, iar preţul lor va porni de la 1.999 lei, unele variante urcând chiar şi peste preţul recomandat pentru modelele Founder’s.

GTX 1070 este disponibil de astăzi, 13 iunie, în magazinele din România. Întrucât stocul va fi foarte limitat, NVIDIA sugerează orientarea şi către magazinele sale online din Marea Britanie, Germania şi Franţa pentru cei care nu reuşesc să cumpere dintr-o sursă locală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult