POCO lansează cel mai ieftin telefon de „gaming”, POCO C3, la sub 100 euro

07.10.2020
POCO lansează cel mai ieftin telefon de „gaming”, POCO C3, la sub 100 euro

POCO, brandul de super buget de la Xiaomi, a anunțat cel mai ieftin telefon de gaming. Acesta se numește POCO C3 și a fost anunțat în India la un preț surprinzător pentru ceva ce vrea să fie un „Game Chang3r” (motto-ul oficial). Vorbim despre unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri de pe piață, care este echipat cu destule componente de medie pentru a putea rula multe dintre jocurile de mobil. Desigur, nu se va compara cu telefoanele de gaming de top.

POCO C3 este un telefon de gaming doar cu numele

POCO C3 nu este altceva decât un smartphone de buget, echipat cu hardware deloc ieșit din comun. Se pare însă că am ajuns în punctul în care componentele necesare rulării de jocuri de mobil nu mai sunt nici pe departe foarte scumpe, încât poți realiza un telefon de aproximativ 100 de dolari (preț promoțional de lansare) care să ofere o experiență de bază.

Brandul POCO a uimit fanii tehnologiei încă din primul moment, cu POCO PH1, un telefon high-end pentru vremea respectivă, lansat la mai puțin de jumătate de preț față de concurență. Desigur, existau câteva compromisuri pentru a atinge acel preț, iar același lucru poate fi spus și despre POCO C3.

poco c3 price

Vorbim despre un telefon cu un ecran de 6,53” cu decupaj în formă de picătură de apă pentru camera frontală de 5 megapixeli. Panelul oferă însă o rezoluție HD+ pe format 20:9, adică 1.600 x 720 pixeli. Procesorul nu este nici el foarte puternic, fiind vorba despre un model MediaTek Helio G35, un octa core la 2.35 GHz. Telefonul este livrat în variante cu 3 sau 4 GB RAM și cu 32 sau 64 GB stocare internă. Desigur, există un slot de card microSD.

Camerele foto de pe spate nu vor impresiona, cu un senzor principal de 13 megapixeli și doi senzori de 2 megapixeli pentru camerele macro și cea de adâncime. Cu această configurație însă, acumulatorul de 5.000 mAh ar trebui să ofere o autonomie peste medie, însă încărcarea sa va fi destul de lentă la 10W. Evident, construcția este din plastic.

Prețul este însă impresionant de mic

Prețul oficial pentru varianta de bază POCO C3 cu 3 GB RAM și 32 GB Stocare este de 10.000 rupii în India (115 euro), însă este vândut la 7.500 rupii la lansare (86 euro). Modelul superior, cu 4 GB RAM și 64 GB stocare costă 11.000 rupii preț standard (127 euro), dar intră în ofertă la 9.000 rupii la lansare (104 euro). Telefonul se lansează în India pe 16 octombrie.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult