POCOPHONE F1: preţ şi detalii despre lansarea în Europa

28.08.2018
POCOPHONE F1: preţ şi detalii despre lansarea în Europa

POCOPHONE F1 (sau POCO F1, cum a fost prezentat în conferinţa de presă oficială) de la Xiaomi, a fost confirmat pentru lansare în Europa. Acesta va fi livrat în două dintre cele patru variante anunţate iniţial, însă oferă exact ceea ce a fost promis: cea mai bună performanţă de pe piaţă, într-un telefon accesibil tuturor. Desigur, preţul anunţat iniţial în India nu este tocmai identic, „călătoria” până în Europa adăugând câteva zeci de euro la costul final.

Cei care vor să cumpere un POCOPHONE F1 în Europa vor avea la dispoziţie variantele cu 6 GB RAM  + 64 GB stocare la preţul de 329 euro şi versiunea cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare la 369 euro. Variantele cu 8 GB memorie RAM şi 256 GB stocare şi Armoured Edition, cu carcasă din kevlar, sunt absente din anunţul oficial, ceea ce sugerează că fie vor rămâne exclusive pentru piaţa din Asia, fie vor fi lansate aici puţin mai târziu.

Ambele versiuni vin însă echipate cu un chipset Snapdragon 845 care beneficiază de un sistem de răcire cu lichid, un acumulator de 4.000 mAh, aceeaşi cameră foto pe care am întâlnit-o şi pe Xiaomi Mi 8, sistem de deblocare prin recunoaştere facială cu infraroşu şi o carcasă din policarbonat. Sistemul de operare este MIUI 9, bazat pe Android Oreo 8.1, Xiaomi confirmând deja că lucrează la MIUI 10 şi pentru POCOPHONE F1, care va folosi ca bază Android 9.0 Pie.

Desigur, la acest preţ, există şi câteva compromisuri. De exemplu, nu există rezistenţă la apă, încărcare wireless, sau un cip NFC pentru plăţi contactless, însă probabil că pentru cei care caută un telefon ieftin şi performant, aceste caracteristici nu sunt tocmai importante.

Din păcate, nu avem încă o dată oficială de lansare pentru acest model în Europa. Cel mai probabil, POCOPHONE F1 va ajunge în magazine cândva în luna septembrie, întrucât Xiaomi obişnuieşte să facă astfel de anunţuri când are deja toate detaliile puse la punct. De altfel, telefonul a ajuns deja de vreo lună în Europa, câteva leak-uri legate de acesta având originea chiar în România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult