QNAP lansează noi soluții pentru construirea unui cloud privat acasă

12.05.2020
QNAP lansează noi soluții pentru construirea unui cloud privat acasă

QNAP Systems a lansat gama de servere NAS TS-x31K, care include trei modele (cu 1, 2 sau 4 sertare) și țintește utilizatorii care doresc să își construiască un cloud privat, acasă.

Dispozitivele includ procesoare quad-core Annapurna Labs AL-214, 1 GB memorie RAM, conexiune Gigabit LAN (un port GbE pentru modelul cu un singur sertar; două porturi GbE în cazul celorlalte), interfață SATA 6 Gb/s și criptare AES-256 bit.

Utilizatorii pot accesa datele din cloud-ul personal prin intermediul unor aplicații dedicate, dar și prin interfața web. Aplicația Qfile este disponibilă în versiuni pentru Android și iOS.

Seria TS-x31K oferă acces la aplicații multimedia, printre care Photo Station, Video Station și Music Station. Dispozitivele pot fi transformate într-un Media Server Plex.

Pe partea de backup, funcția HBS (Hybrid Backup Sync) permite protejarea mai departe a datelor salvate pe dispozitiv pe un alt NAS sau în alt cloud, ca o copie a locației.

Dacă nu doriți să investiți în propriul cloud privat, puteți vedea lista serviciilor cloud cu cea mai mare capacitate de stocare gratuită.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult