Samsung pregătește două noi încărcătoare wireless pentru dispozitive smartphone

13.01.2021
Samsung pregătește două noi încărcătoare wireless pentru dispozitive smartphone

Compatibile cu standardul QI, noile încărcătoare wireless Samsung vor putea fi utilizate și pentru încărcarea wireless a altor dispozitive compatibile.

Identificat cu numele de cod EP-P4300, acesta ar putea fi un succesor pentru Wireless Charger Duo Pad, un dispozitiv capabil să încarce până la două dispozitive simultan, fie că este vorba de telefoane sau alte accesorii Samsung compatibile.

încărcătoare wireless

EP-P1300 este un încărcător wireless de formă aproximativ pătrată și permite încărcarea unui singur dispozitiv. Marcajele inscripționate pe acest încărcător sugerează că sunt acceptate atât smartphone-uri dar și unele modele de căști wireless. Are un singur LED de stare în față și un port USB-C în spate, folosit pentru conectarea adaptorului AC pentru priză. Cu preț de 48 euro, dispozitivul permite încărcare wireless folosind puteri de până la 9W în cazul smartphone-urilor cu Android, respectiv, până la 7W dacă telefonul este un model iPhone. Limitarea este una impusă de Apple, care restricționează în mod artificial viteza de încărcare în modul wireless, dacă dispozitivul detectat nu este un accesoriu iPhone oficial.

încărcătoare wireless

Probabil că noile încărcătoare wireless vor fi accesorii recomandate pentru cumpărătorii de telefoane Galaxy S21 și Galaxy Buds Pro. De asemenea, adaptoarele ar putea să încarce și viitoarele dispozitive Galaxy SmartTag, așteptate pentru lansare în următoarele zile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult