Samsung lansează SSD-ul de 16 TB

03.03.2016
Samsung lansează SSD-ul de 16 TB

SSD-urile sunt în continuare soluţii de stocare scumpe, de capacitate relativ mică, în comparaţie cu „bătrânele” hard disk-uri. Samsung însă lansează acum spre vânzare o nouă gamă de SSD-uri dedicate mediului enterprise, care ajung până la 16 TB spaţiu de stocare. Dacă aveţi o mică avere de dat pe aşa ceva, puteţi intra foarte curând în posesia unei astfel de unităţi.

Curios este faptul că acest model, PM1633a,  a fost anunţat la sfârşitul anului trecut, iar de obicei durează mai mult de câteva luni până un produs atât de avansat faţă de ceea ce este disponibil pe piaţă ajunge în magazine. Companiile care au nevoie de SSD-uri atât de mari, pot comanda unităţi de 16, 8, 4, 2 şi 1 TB, până la minimum de  480 GB, pentru a le integra în servere şi alte computere profesionale care sunt folosite pentru procesarea rapidă ale unor cantităţi mari de date.

Conform declaraţiilor oficiale Samsung, aceste unităţi de stocare sunt garantate pentru o scriere completă pe zi, timp de mai mulţi ani. De asemenea, acestea sunt unele dintre cele mai rapide SSD-uri disponibile, atingând viteze de până la 1.200 MB/s.

Desigur, cei interesaţi de preţ, probabil că vor fi dezamăgiţi să afle că Samsung nu oferă astfel de informaţii către public. Având în vedere capacitatea noului SSD de 16 GB, probabil că preţul depăşeşte lejer 5000 de dolari americani

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult