Samsung suplimentează seria de SSD-uri 990 Pro cu un model de 4TB

27.08.2023
Samsung suplimentează seria de SSD-uri 990 Pro cu un model de 4TB

Cea mai performantă serie de SSD-uri Samsung pentru PC-uri și laptopuri primește versiune de 4TB, producătorul sud-coreean răspunzând astfel solicitărilor primite din partea entuziaștilor care și-ar fi dorit o versiune 990 Pro de 4TB.

„Ți-ai dorit atât de mult, că nu am avut de ales decât să livrăm”, se arată în postarea companiei . „Vine 4TB 990 PRO de la #SamsungSSD.

Din punct de vedere al performanțelor, noul model Samsung 990 Pro 4 TB oferă o viteză de citire secvențială de până la 7.450 MB/s și o viteză de scriere de până la 6.900 MB/s, urmând îndeaproape specificațiile versiunilor de 1 TB și 2 TB. Nu în ultimul rând, anduranța noului SSD se dublează comparat modelului de 2TB, Samsung garantând până la 2400TB date scrise, sau 5 ani de utilizare normală.

Interesant este că, deși a fost promis cu interfață PCIe 5.0, seria 990 Pro a fost lansată tot cu interfață PCIe 4.0, Samsung ratând astfel valul de euforie iscat în jurul platformei AMD cu socket AM5, lansată anul trecut. Chiar și așa, performanțele obținute ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru vasta majoritatea a scenariilor de utilizare. Cu toate acestea, este posibil ca unitatea de 4 TB să nu atragă atenția tuturor fanilor AMD sau Intel în căutare de upgrade, existând deja pe piață și SSD-uri M.2 cu interfață PCIe 5.0, chiar dacă nu la capacitatea de 4TB enunțată de Samsung.

Deși producătorul nu anunță un preț oficial, putem anticipa un cost mai mult decât dublu versiunii Samsung 990 Pro de 2TB, listată în ofertele magazinelor din România cu prețul de aproximativ 1000 Lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult